Şi-a pus poalele în cap când a pierdut funcţia de director

Jana Prejbeanu a cedat nervos ieri când a aflat că a fost înlocuită de la şefia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. A spus despre Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, de la faptul că este incompetent şi că i-a copiat proiectul de management, până la faptul că este lipsit de caracter şi că are nevoie de pile să rămână în funcţie. Nici Jana Prejbeanu nu a scăpat de acuze, de această dată din partea liderului sindical Cristi Aldescu, care o acuză că a plecat din post cu tot cu perdelele şi fotoliile din dotarea biroului de director.

Ana Duma este începând de ieri manager la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, a motivat schimbarea prin faptul că mai multe controale au scos la iveală grave nereguli în activitatea Janei Prejbeanu, din 2007 până în prezent. „Începând cu 14 iunie, Jana Prejbeanu se revocă din funcţia de director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Se numeşte în funcţie Ana Duma până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei. Este un ordin al Ministrului Sănătăţii. Eu am propus-o pe Ana Duma pentru această funcţie”, a declarat Boeriu.

Boeriu, acuzat că i-a plagiat proiectul de management

Fosta directoare a aflat ieri de dimineaţă că nu mai ocupă o funcţie de conducere şi spune nu se aştepta la această decizie. Mai mult, Jana Prejbeanu, deranjată de situaţie, a început să lanseze acuzaţii grave la adresa lui Marius Boeriu. „Ce a făcut Marius Boeriu pentru Direcţia de Sănătate Publică Gorj? Nimic. Nu a făcut decât să-şi aranjeze postul. Eu în 2008 am prezentat un proiect de management la concursul pe acest post, iar Boeriu mi-a luat Proiectul şi l-a susţinut şi el pentru postul lui. Ăsta e Boeriu!”, a declarat Jana Prejbeanu.

Aceasta a mai dat „din casă” şi alte discuţii ale ei cu directorul DSP Gorj: „Boeriu m-a exasperat, m-a terorizat cu telefoanele să-l ajut să nu îşi piardă postul crezând că am eu nu ştiu ce pile, este un incompetent pentru funcţia pe care o deţine şi caracterul lui de om lasă de dorit. Habar nu are să facă o situaţie, ştiţi câte situaţii mi le-a trimis mie să le fac deşi nu au nicio legătură cu ambulanţa?”.

Jana Prejbeanu a mărturisit că nu de puţine ori Marius Boeriu i-a mărturisit că îşi doreşte să rămână pe funcţie numai din trei motive. „Mi-a spus că are trei motive ca să îşi păstreze postul, primul să scrie director pe cartea lui de muncă, al doilea - să aibă un post călduţ şi al treilea - să-şi rezolve câţiva din familie. Ia întrebaţi-l mai recunoaşte? Spre deosebire de el eu sunt demnă, eu ştiam că o să fiu schimbată, dar nu am apelat la nimeni să mă ajute”, a precizat Jana Prejbeanu.

În replică, Boeriu susţine că nu a copiat proiectul de management şi că Jana Prejbeanu spune doar neadevăruri.

Noua şefă a găsit biroul fără perdele la geam

Ana Duma, noua directoare, este medic la Servciul Judeţean de Ambulanţă Gorj de aproximativ 15 ani, iar în perioada 1998-2004 s-a aflat la conducerea acestui servciu. Când a mers ieri la biroul de director a constatat că nu sunt perdele la geam. Cristi Aldescu, liderul sindicatului Ambulanţa, susţine că pe lângă perdele au dispărut din birou şi câteva obicete de mobilier. „Fosta directoare a plecat cu perdele, cu două fotolii şi cu alte lucruri. Au mai rămas decât mama şi un dulap. Văd că a adus aici nişte corpuri vechi. Domnişoara Prejbeanu ne demonstrează că a tranformat acest serviciul de urgenţă în SRL”, a spus Aldescu. 

Jana Prejbeanu susţine că aceste acuzaţii care i se aduc sunt o mare minciună. Mai mult decât atât, promite că va cumpăra perdele second-hand dacă noua conducere va vrea acest lucru. „Este o mare minciună. Aici toată lumea trăieşte în minciună.  Eu nu am luat nimic. Ce să fac eu cu perdelele alea zdrenţuroase şi murdare? Că doar nu le-am luat acasă, iar fotoliile sunt în unitate, dorm şoferii pe ele. Dacă vor le cumpăr nişte perdele de la ţigani cu 20-30 de lei”.

Noua directoare Ana Duma şi-a propus, printre altele, să readucă armonia de altă dată între angajaţi, SJA fiind instituţia publică cea mai măcinată de scandaluri.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: