Simpozion despre investiţiile în eficienţa energetică

Ion Petroniu, director în cadrul CE Oltenia, va reprezenta compania la o conferinţă Focus Energetic ce va avea loc pe 25 august 2015, la Hotel Athenee Palace Hilton. Va fi dezbătută problema investiţiilor în eficienţă. La dezbateri şi-au anunţat participarea directori din mai multe companii de profil, dar şi Andrei Gerea, ministrul Energiei.

Cercetările sugerează că, dacă emisiile de CO2 nu vor fi drastic diminuate, până în anul 2050 temperaturile medii vor creşte cu 2 grade Celsius, iar până în 2100 – cu 4 grade C, scrie focus-energetic.ro. La asemenea temperaturi ne putem aştepta la un fel de vară veşnică, în care calotele polare se vor topi complet, nivelul mărilor va creşte cu 60 cm (şi va continua să crească secole de-a rândul), naţiunile insulare se vor îneca, întregi teritorii din zonele temperate, din SUA şi Europa, se vor transforma în deşert, mii de specii vor dispărea, iar furtunile vor deveni mai frecvente şi mai ucigătoare.

Un studiu al World Wilde Fund (WWF – o organizaţie non-guvernamentală la nivel mondial) arată că până şi o creştere moderată, de 1,5 grade C, ar putea duce la pierderi masive în agricultură, provocate de culturi neproductive, eroziunea solului, deşertificare şi inundaţii, cu pierderi mondiale anuale de peste 265 miliarde de dolari.

Pentru a limita schimbările climatice şi pentru a avea avea petrol, gaze şi cărbune o perioadă cât mai lungă (timp în care ar trebui să se găsească un înlocuitor pentru acestea ca principale resurse energetice), la nivel global ar trebui să aibă loc, în primul rând, o îmbunătăţire a eficienţei energetice pe întregul lanţ: resurse – producţie – transport – distribuţie – consum final. Această îmbunătăţire a eficienţei energetice trebuie realizată prin optimizarea proceselor de producţie şi distribuţie şi prin reducerea consumului total de energie primară raportat la valoarea produselor sau serviciilor, sunt argumentele celor de la Focus energetic.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: