Sindicaliştii lucrează de zor la un nou contract de muncă

Sindicatele din minerit și energie au început deja să se organizeze pentru a fi pregătiți când se vor așeza la masa negocierilor cu noii directori din Complexul Energetic Oltenia. Consiliul Director al Federației Naționale Mine Energie a stabilit formarea unor subcomisii din rândul sindicaliștilor care să analizeze drepturile salariale ale angajaților din toate cele patru societăți componente.

O comisie din cadrul FNME analizează zilele acestea toate drepturile salariale ale angajaților din toate componentele CE Oltenia. În fapt, sindicaliștii încearcă să armonizeze aceste drepturi dat fiind faptul că drepturile salariale ale angajaților de la Turceni și Rovinari nu corespund cu cele ale angajaților din SNLO și nici cu cele din CE Craiova. ”Comisia analizează drepturile salariale ale angajaților pentru a încerca să le armonizeze. De fapt se extrag clauzele cele mai favorabile și se întocmește un proiect de contract colectiv de muncă al CEO cu care vom merge la negocieri. Interesul nostru este să aduce salariul cel mai mic la nivelul celui mai mare, nu să pierdem drepturi”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreședinte FNME.

COMPONENȚĂ

Președintele comisiei care analizează drepturile salariale este Constantin Ureche, liderul Sindicatului de la Lupoaia iar vicepreședinte este Eugen Iovan, lider la Sindicatul Energia Turceni. Mitrescu a afirmat că din această comisie fac parte opt președinți de sindicate din cadrul societăților care alcătuiesc Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: