Sindicaliştii visează măriri de salarii, dar pierd drepturi din contract

Unii sindicalişti din CE Oltenia au deschis, recent, subiectul unor majorări salariale în cazul celor care au clase de salarizare transpuse în salarii de 1500-1700 de lei lunar. În această situaţie sunt câteva mii de persoane, însă şi mai mulţi, peste 15.000, nu ştiu dacă vor primi adaos lunar de 350 de lei sau cotă de cărbune în bani. Dintr-un răspuns dat de CE Oltenia liderilor de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) rezultă că administraţia nu are de gând să facă nicio majorare salarială.

Sindicaliştii apropiaţi de liderul Constantin Creţan au început să vorbească despre armonizarea salariilor în condiţiile în care au abandonat discuţiile despre cota de cărbune și majorarea adaosului lunar de la 250 la 350 de lei, drepturi din Contractul Colectiv de Muncă. Practic, ei neglijează o discuție din care ar putea câștiga pentru un subiect din care câștigă doar imagine. Administrația își vede nestingherită de planul de acordare a cărbunelui deoarece nimeni nu comentează, iar liderii vorbesc despre lucruri care nu se vor întâmpla. Chiar administraţia CE Oltenia confirmă acest lucru. Liderul sindicatului de la Roșia, Cristian Lădaru, a cerut administrației, în iulie, majorarea drepturilor salariale argumentând că există profit și că oamenii și-au făcut indicatorii de producție în proporție de 128%. Răspunsul dat de CE Oltenia pe 15 iulie este extrem de clar: se cheltuiesc prea mulți bani pentru salarii și nu se pune problema negocierii actelor adiționale.

Cei doi lideri care au vorbit despre majorări salariale în timp ce angajații pierd drepturi stipulate în contract sunt Constantin Crețan și Nicolae Bunoaica. Cei doi cred că cei care sunt înregimentați politic au salariile cele mai mari.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: