Sindicatele mici au cerut un nou referendum pe zona Motru

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, care reprezintă câteva zeci de angajaţi ai CE Oltenia de la cariera Lupoaia, spune că a înaintat administraţiei companiei o adresă prin care a solicitat organizarea unui nou referendum pe zona Motru, pentru a afla dacă salariaţii vor tichete de masă sau masă caldă. Nicolae Bădiţa, lider sindical la cariera Lupoaia, a spus că nu ia în calcul astfel de solicitări şi că minerii şi-au exprimat deja dorinţa în cadrul referendumului organizat la finele anului trecut.

Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că a depus adresa la CE Oltenia marţi, 4 august, asta după ce mai mulţi salariaţi de la cariera Lupoaia i-au cerut acest lucru, pentru că ar prefera tichete de masă, nu masă caldă, aşa cum acordă compania în prezent pe zona Motru. "Am cerut administraţiei un referendum, dar la urnă de vot, exact ca la preşedintele de sindicat. Să nu mai zică cineva că sunt implicate sindicatele sau că cineva are anumite chestii cu cei care servesc masa. Să fie două comisii, una din partea sindicatelor şi una din partea administraţiei. Vreau să se facă ceva democratic, nu cum s-a făcut anul trecut. Îmi cer oamenii să facem referendum, o parte din ei chiar vor bonuri şi chiar sunt vocali. Pentru că masa câteodată e bună, câteodată e mai sărăcăcioasă. Voinţa oamenilor e mai presus de orice", a spus liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica.

Liderul sindical al salariaţilor carierei Lupoaia, Nicolae Bădiţa, a spus că nu ia în considerare afirmaţiile lui Bunoaica, care, spune el, nu reprezintă decât câţiva salariaţi ai carierei. "E o aberaţie. Nu e greu de scris o hârtie. A mai iniţiat o astfel de acţiune şi a eşuat, nu l-a băgat nimeni în seamă. Se bagă în seamă. Ei nu înţeleg un lucru, cu 15-16 de membri de sindicat nu poţi să spui multe lucruri despre oameni, pentru că nu există soclu, nu există suport. Majoritatea trebuie să ia deciziile. Atâta timp cât au fost consultaţi peste 90% din salariaţi şi documentele sunt la companie, nu cred că mai este cazul să discutăm acest subiect", a comentat sindicalistul Nicolae Bădiţa.

Minierii din zona Motru beneficiază de zilnic de masă caldă, facilitate ce este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) în vigoare. 

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: