Sindicatele negociază doar în prezenţa lui Ciurel

Sindicaliştii din minerit şi energie nu au fost ieri la negocieri pentru contractul colectiv de muncă, deşi declarau că pentru a semna documentul până pe 30 ianuarie trebuie să negocieze 24 de ore din 24. Liderii de sindicat au amânat discuţiile pentru astăzi, deoarece ieri directorul Laurenţiu Ciurel nu a fost în Gorj. Mai mult, aceştia nu cred că termenul va fi respectat.

Sindicatele din minerit şi energie cred că noul contract colectiv de muncă nu va fi semnat pe 30 ianuarie, aşa cum au stabilit în scris cu administraţia. Ieri, spre exemplu, nu au avut loc negocieri deoarece directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, nu a putut fi prezent.

„Am amânat discuţiile pentru că domnul director Ciurel nu a fost aici, a fost la Bucureşti“, a declarat liderul de sindicat Marin Golea. Acesta chiar a contestat o serie de persoane din comisia de negociere, pe care le consideră nepricepute pentru a participa la astfel de discuţii. Golea mai spune că nu crede că documentul cu drepturile minerilor şi energeticienilor va fi semnat până pe 30 ianuarie. „Din punctul meu de vedere, nu, pentru că există o culpă a unităţii pentru că nu a venit cu o propunere certă privind încheierea unui contract colectiv de muncă la nivelul CEO“, a spus Golea.

UNDE E CIUREL?

Directorul Laurenţiu Ciurel a participat, la Bucureşti, la o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. Potrivit lui Golea, FMI insistă pe privatizarea majoritară a CEO şi pe impunerea unui manager privat la companie.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: