Şomaj tehnic pentru angajaţii din construcţii

Vin vremuri grele pentru gorjenii care muncesc la firme de materiale de construcţii, care sunt nevoiţi să stea acasă în timpul iernii. Un exemplu este firma de materiale de construcţii Macofil unde mare parte din personal va intra în şomaj tehnic. Puţini au însă această soartă, peste 600 de gorjeni vor fi disponibilizaţi în lunile următoare. “Va trebui să recurgem la şomajul tehnic, deoarece volumul comenzilor a scăzut foarte mult. Nu am stabilit exact câţi angajaţi vor sta în concediu, dar în primul rând este vorba despre cei a căror ramură a fost direct afectată. Va fi o perioadă de şomaj tehnic de aproape trei luni, până la sfârşitul lunii februarie, începutul lui martie”, susţine Ion Dumitru-director general la Macofil.

Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj în lunile noiembrie-decembrie, vor fi disponibilizaţi 693 de persoane, de la opt societăţi. „Este vorba în special de societăţi care au ca domeniu de activitate construcţiile şi care în această perioadă nu desfăşoară activitate”, a confirmat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

O altă societate care va recurge la şomaj tehnic este Hidroconstrucţia. Şi de aici circa 400 de angajaţi vor intra în şomaj tehnic în perioada de iarnă.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: