Șomeri de cursă lungă

Șomajul în România e o minciună. Nu există oameni care vor și pot munci care să nu muncească. Există, în schimb, o mulțime de români aflați în imposibilitatea de a-și asigura singuri existența lucrând pe bani. Realitatea.net a publicat astăzi câteva dintre perlele din CV-urile românilor care își caută joburi. Țineți-vă bine de scaune.

Un tânăr de 20 de ani din Bihor vrea să muncească în silvicultură. Nu uită să spună că are ”diplomă de bak” și că, momentan, lucrează ”nicăiery”. De ce își caută job? Simplu: "aş vrea să mă angjez şi eu sămi câştig ezistemtza singur". Ei, ce ziceți? Ce șanse are băiatul ăsta cu diplomă de bak să nu trăiască din pensia părinților până la 60 de ani, pe criza asta și cu silvicultura generală pe care o are în cap?

Să mai citim din CV-ul unei doamne de 38 din Boldești-Scăeni: "Doresc angajare, că orice pot face....şi fac...tot ce pot". Sună poetic, nu? De fapt, cred că doamna doar în domeniile astea ar putea avea succes, la cât de dispusă să facă orice și tot ce poate este: literatură sau prostituție.

O tânără de 21 de ani din Constanța vrea să se angajeze direct ca manager într-o instituție pentru că, zice ea, a studiat management. Între lucrurile care o recomandă menționează ”rezistența la efort intelectual”. Efort intelectual care, trebuie să recunoașteți, nu e de ici de colo, mai ales când nu ai datele necesare.

Un inginer mecanic din Pitești care se autocaracterizează poliglot și care actualmente lucrează la firma Chintesența Enterprise SRL, cu funcția de ”șomer” vrea musai salariu de cel puțin 500 de euro în țară sau 2500 în străinătate. La rubrica ”referințe de la foștii angajatori”, inginerul din Pitești este sincer: "e greu să obţin referinţe de la această firmă, fiind în altă localitate şi deoarece a falimentat".

Nu vi se pare câteodată că românii își merită criza?

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: