„Spărgătorii de grevă”, arma CE Oltenia în negocierile cu sindicatele

Constantin Creţan, secretar în comisia de negociere a sindicatelor pentru un nou contract colectiv de muncă, a declarat că administraţia CE Oltenia vrea să evite un conflict de muncă prin folosirea „spărgătorilor de grevă“.

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a anunţat că este dispusă să declanşeze conflict de muncă dacă administraţia nu creşte salariile cu rata inflaţiei. Administraţia şi sindicatele au aprobat un regulament care prevede, printre altele, că acest contract poate fi înregistrat doar cu votul a 2/3 din membri. Practic, contractul nu poate fi înregistrat fără votul liderilor FNME, cei mai vocali din toate federaţiile.

Dar, în discuţie a fost şi un articol potrivit căruia, pe timpul unui conflict de muncă, administraţia are posibilitatea să angajeze alţi oameni, care nu a fost acceptat şi adoptat. „Administraţia a vrut să schimbe unul din articole. Dacă se declanşează un conflict în muncă să poată să folosească spărgători de grevă făcând angajări. Nu am fost de acord şi nu vom fi de acord niciodată. Partea sindicală este obligată să asigure utilajele şi instalaţiile să funcţioneze, nu să dăm posibilitatea administraţiei să facă angajări din afară şi a folosi spărgători de grevă“, a declarat Creţan. El a mai comentat şi delegaţia trimisă la negocieri de către Sindicatul Mine Energie Oltenia. „SMEO, un sindicat făcătură. SMEO nu are oameni valoroşi la negocieri, prestaţia lor lasă de dorit, ne creează un handicap. Sunt confuzi, bâjbâie şi mai mult ne încurcă”, acuză Creţan.

ŞEDINŢĂ

Astăzi nu va avea loc şedinţă de negociere a contractului de muncă, următoarea întâlnire fiind joi. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: