Spitalele, mai curate pentru că vin controalele

Controlul cerut de ministrul Sănătății în toate unitățile spitalicești din țară cu privire la respectarea normelor igienico-sanitare se dovedește a fi o formalitate, asta pentru că frecvent, dacă nu zilnic, managerii de spitale sunt prelucrați cu privire la acest control și li se spune exact ce vizează aceste verificări.

Controalele vor începe în luna martie, iar spitalele au timp suficient să se pună la punct dacă au probleme legate de condițiile igienico-sanitare. „Noi nu avem probleme pentru că am făcut și achiziție de materiale de curățenie, condițiile sunt bune la noi în spital, pentru că a fost reabilitat. Stăm bine și la capitolul circuite spitalicești. Nu cred că avem probleme”, a precizat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbești Jiu.

Nici managerul Spitalului din Novaci nu-și face probleme din acest punct de vedere. „Eu cam de două ori pe lună iau la pas tot spitalul ca să mă asigur că toată lumea își face treaba și că este curat. Chiar zilele astea am verificat tot spitalul, nu cred că o să avem surprize”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul spitalului Novaci.

La Rovinari, managerul stă liniștit, mai ales că aproape zilnic ministrul Sănătății îi prelucrează pe managerii de spital cu privire la acest control. „La noi nu sunt probleme legate de igienă. Spitalul e curat, nu avem șoareci sau alte vietăți și în plus de alta suntem mereu prelucrați în cadrul videoconferințelor organizate de Ministerul Sănătății”, a precizat directorul Robert Calotescu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: