Spitalele termină banii în câteva zile

Rectificarea bugetară nu este așteptată numai de administrațiile publice locale, ci și de spitale. Unitățile spitalicești din Județul Gorj mai au bani numai până la jumătatea acestei luni, însă managerii sunt deocamdată liniștiți. Ministrul Eugen Nicolăescu le-a promis că vor primi bani în urma rectificării bugetare, iar până atunci pot apela la fondul de rezervă.

Banii au ajuns la fundul sacului la majoritatea unităților spitalicești din județul Gorj, însă managerii nu intră deocamdată în panică, pentru că au fost liniștiți la întâlnirea pe care au avut-o  la Craiova cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.   Ca și la nivelul primăriilor, și în sistemul sanitar este așteptată o rectificare bugetară, care va ajuta spitalele să funcționeze până la sfârșitul acestui an. „Situația aceasta nu este numai în Gorj, ci la toate unitățile spitalicești din țară. Banii pe care-i avem în acest moment ne ajung până la jumătatea lunii septembrie, dar nu o să rămânem descoperiți, că va veni o rectificare bugetară. În mod singur o să avem bani să funcționam până la sfârșitul anului”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.

Se va apela la fondul de rezervă

Liniștiți stau managerii care au fond de rezervă, pentru că în cazul în care rectificarea bugetară va mai întârzia, salariile angajaților și medicamentele bolnavilor vor fi asigurate din acest fond. „Începem să avem probleme financiare pentru că nu mai avem foarte mulți bani. Dacă vom întâmpina dificultăți avem fondul de rezervă și o să luăm bani de aici pentru funcționare. Cu fondul de rezervă o să avem bani până în luna noiembrie”, a precizat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbești Jiu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: