Spitalul din Cărbuneşti aşteaptă comisia de acreditare

Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti se pregăteşte intens pentru a primi vizita Comisiei Naţionale de Acreditare din cadrul Ministerului Sănătăţii. Constantin Târziu, managerul unităţii spitaliceşti, a precizat că evaluatorii ar urma să ajungă în Gorj din luna septembrie, astfel că în prezent se lucrează intens la întocmirea dosarelor personalului medical. ”Suntem pe drumul cel bun, am început pregătirile încă de anul trecut. Nu eu dau verdictul, ci evaluatorii. Avem o listă cu cerinţele, dosarele care trebuie întocmite pe fiecare medic şef de secţie, asistenţi şefi, director medical, economic, jurist”, a spus Constantin Târziu, managerul spitalului din Cărbuneşti.

Cât priveşte partea de dotări, conducerea spitalului orăşenesc a precizat că fiecare unitate subordonată unităţii a solicitat bani către autorităţile publice locale să pună la punct ultimele detalii. Cât priveşte spitalul din Cărbuneşti, Târziu a precizat că au fost solicitate sume de bani către primărie pentru achiziţionarea de dispozitive medicale. ”Şi noi am făcut solicitări pe plan local, nu ştiu să vă zic suma, dar am avut nevoie de bani să facem rost de cărucioare şi alte dispozitive”, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti.

Cât priveşte informaţia că spitalul din Cărbuneşti ar fi contractat o firmă de consultanţă pentru a-l sprijini în întocmirea dosarelor de acreditare, Târziu a precizat că nu s-a încheiat un contract, ci a fost mai mult o înţelegere între prieteni. ”Am avut nişte cunoştinţe, nişte prieteni pe care i-am rugat să ne ajute să punem toate dosarele la punct, nu ştiu dacă s-a făcut sau nu contract”, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: