Spitalul Novaci a adus un medic pentru cei care-şi rup picioarele la schi

Turiştii care vor avea nevoie de intervenţii medicale în cazul în care îşi vor fractura membrele la schi sau în urma practicării altor sporturi de iarnă la Rânca vor putea fi ajutaţi acum la Spitalul Orăşenesc din Novaci. Unitatea a încheiat un contract de prestări servicii cu un medic de la Târgu Cărbuneşti care va interveni în astfel de cazuri. Până în prezent, localnicii şi turiştii cu probleme de natură ortopedică erau transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Medicul Bogdan Niculescu, cel mai căutat specialist în domeniu, lucrează deja de o lună pe secţia de ortopedie a Spitalului Orăşenesc din Novaci. Compartimentul a fost înfiinţat acum un an, însă pacienţilor li se oferea aici doar primul ajutor. Acum, medicul specialist va interveni de fiecare dată când va fi nevoie, fără să mai fie nevoie de transferul pacienţilor la un alt spital. „Doctorul Niculescu a venit de la Spitalul Târgu Cărbuneşti şi este la noi cu contract de prestări servicii. Eu zic că am făcut un lucru foarte bun, în sensul că am angajat acest medic, pentru că pacienţii din zonă şi nu numai se adresează acestui medic cu toată încrederea. Până acum a avut câteva intervenţii mari, intervenţii mai mici au fost destul de multe şi le rezolvă pe loc. Am înfiinţat acest compartiment din necesitate, având în vedere Staţiunea Rânca. Atât în sezonul de vară, cât şi iarna, turiştii pot să mai aibă şi probleme de sănătate, cele mai multe fiind în domeniul ortopediei”, a declarat Eufemia Dumitrecu, directorul Spitalului Orăşenesc din Novaci.

Conducerea spitalului va încerca să-l convingă pe medicul Niculescu să vină definitiv în cadrul acestei unităţi, nu doar cu contract de prestări servicii. „Sperăm să reuşim să-l convingem pe domnul doctor să lucreze la spitalul nostru, ne dorim din tot sufletul. Sperăm să-i  asigurăm tot ce solicită dumnealui ca medic pentru tratarea pacienţilor din compartimentul respectiv. Acum dânsul are program de consultaţii, de vizită a pacienţilor operaţi şi în situaţiile în care are loc un eveniment, vine aici. De câte ori a fost solicitat, a venit”, a mai spus Eufemia Dumitrescu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: