Spitalul Orăşenesc Rovinari, ca şi acreditat

Al patrulea spital acreditat în judeţul Gorj! Spitalul Orăşenesc Rovinari a finalizat procesul de acreditare după ce ultimul punct a fost atins, adică evaluarea comisiei CONAS, autoritate a Ministerului Sănătăţii. Constantin Talabă, managerul Spitalului Orăşenesc Rovinari, a precizat că acreditarea ar urma să devină oficială în următoarele zile, adăugând, că pentru această reuşită, s-au investit peste 1,2 milioane de lei.

Rep.: Aţi finalizat procesul de acreditare?

Constantin Talabă: S-a terminat activitatea de evaluare făcută de către autoritatea Ministerului Sănătăţii, respectiv CONAS, suntem mulţumiţi de rezultate în sensul că indicatorii obţinuţi ne-au permis să facem o primă evaluare ca fiind undeva peste 90 de puncte.  Sigur că este uşor dinamică această evaluare, în sensul că sunt indicatori cu neconformităţi pozitive, dar mai sunt şi câţiva indicatori unde evaluatorii au solicitat documente, au dat conformitate, dar au solicitat documente de întărire, dar asta nu schimbă cu nimic concluzia că ne putem considera un spital acreditat. Oricum, au rămas plăcut impresionaţi de ce am reuşit să realizăm aici.

Rep.: Aţi fost acreditaţi la nivel maxim?

C.T: Nivelul maxim este de 90 de puncte. Noi sperăm să-l obţinem pe acesta maxim chiar dacă vreo câteva conformităţi sunt, pentru că este inevitabil, nu există unitate care să nu aibă conformităţi de îndeplinit ulterior. Au fost peste 400 de indicatori de îndeplinit. N-aş putea să vă spun câte puncte au fost cu conformare cu documente, sunt câteva, dar asta nu schimbă cu nimic procentul.

Rep.: La capitolul medici sau personal medical sunteţi bine?

C.T: Stăm foarte bine la acest capitol, în sensul că avem acoperite toate secţiile şi toate compartimentele. În ultimele 12 luni au venit cinci medici şi un farmacist şi s-a întărit echipa, s-au întărit secţiile ortopedie, ATI, UPU, farmacia, deci lucrurile s-au aşezat destul de bine din punct de vedere al resursei umane şi al dotărilor.

Rep.: Ce sumă s-a investit în spital pentru a putea obţine acreditarea?

C.T: Numai de la bugetul local, pentru investiţii, am avut prevederi de 1,2 milioane de lei, avem cheltuieli angajate 772.128 lei din care majoritatea pe aparatură medicală, elemente de inventar, reparaţii, igienizări.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: