Spovedanie cu programare și bon de ordine

Gorjenii păcătuiesc şi vor să-şi cureţe sufletul înainte de Paşte. În această săptămână, lăcaşurile de cult din judeţul Gorj sunt luate cu asalt de cei care vor să-şi spele păcatele şi să primească sfintele Paşte cu sufletul curat. Preoţii şi duhovnicii fac faţă cu greu numărului mare de credincioşi care vor să primească iertarea păcatelor şi au recurs la tot felul de metode ca să-i mulţumească pe toţi enoriaşii.

Încercare grea pentru preoții gorjeni în Săptămâna Patimilor. Aceștia fac față cu greu numărului mare de credincioși care merg la biserici sau la mănăstiri să se spovedească. Dacă preoții bisericilor din mediul rural țin situația sub control, în Municipiul Târgu-Jiu situația este cu totul alta. Bisericile au fost deschise până seara târziu, pentru ca preoții să primească toți enoriașii care vor să ceară iertarea păcatelor. „Am vorbit cu părintele de la biserică și m-a chemat la șase seara să mă spovedesc pentru că atunci mai avea timp. În timpul zilei este biserica plină, iar eu nu pot să aștept pentru că sunt bolnavă”, a povestit o credincioasă.

La Schitul Vișina a fost nevoie de programare pentru ca duhovnicul de aici să poată asculta păcatele credincioșilor care au ținut post. „Eu am fost la începutul postului la Schit și mi-a spus de atunci când să vin, pentru că sunt foarte multe persoane care vor să-și spună păcatele. Am stabilit ziua și ora și atunci am fost”.

La Mănăstirea Lainici ritualul este altul. „Eu am venit la Lainici să mă spovedesc pentru că nu am fost niciodată. Am spus păcatele unui călugăr în biserica veche și mi-a dat un bon cu care am mers în biserica nouă ca să primesc împărtășanie, pentru că altfel nu se poate. Cei care nu aveau bonul că s-au spovedit, nu se putea împărtăși. Foarte multă lume vine aici”, a spus Elena, de 54 de ani.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: