Stângă a salvat din nou Pandurii

Pandurii a reuşit după etapa a doua, chiar şi conjunctural, să ocupe locul I pentru o zi în clasamentul Ligii I. Florin Stângă şi colegii săi au făcut un joc bun, apreciat de miile de spectatori din tribune, chiar căpitanul echipei fiind şi marcatorul singurului gol al partidei. Debutul de sezon se anunţă bun pentru echipa lui Sorin Cârţu, dar mai puţin bun pentru antrenorul craiovean care a fost din nou trimis în tribună la acest meci, urmând ca la Craiova să nu poată sta pe banca echipei. 
Fotbaliştii de la Pandurii au debutat cu succes şi în faţa propriilor suporteri reuşind să învingă cu scorul de 1-0 pe FC Vaslui. În faţa unui stadion aproape plin, gorjenii au făcut un joc foarte bun reuşind să opună rezistenţă unei echipe calificate deja în cupele europene şi care are acelaşi obiectiv şi în noul sezon. Victoria din jocul cu vasluienii a adus Pandurii pe primul loc în clasamentul ligii I pentru prima dată de la promovarea în primul eşalon. 

Au atacat prima repriză apoi s-au apărat 

Jocul de la Târgu Jiu a fost unul foarte disputat dar nu foarte spectaculos în privinţa reuşitelor. Doi portari buni şi în formă, Stanca şi Hăisan, s-au opus pe rând deschiderii scorului, paradele lor fiind aplaudate de spectatori. Pandurii n-au avut un meci deloc uşor, având în faţă o echipă de cupe europene. Lăudată mult înaintea partidei de Sorin Cârţu, FC Vaslui s-a dovedit o nucă greu de spart pentru gorjeni norocul acestora fiind că au deschis scorul relativ rapid şi s-au apărat apoi foarte exact. Replica celor de la Vaslui a fost bună dar nici unul din atacanţii lui Dulca nu l-a putut învinge pe Stanca acesta evidenţiindu-se deseori la unele şuturi de la distanţă pe care le-a apărat. Campionii ratărilor la Pandurii au foat Stromajer şi Păcurar care n-au reuşit să-l învingă pe Hăisan. O centrare bună a lui Hidişan l-a găsit însă la locul potrivit pe Florin Stângă, omul salvator al echipei în multe jocuri dificle şi golgheter chiar sezonul trecut, alături de Tilincă şi Piţurcă. Reveniţi de la vestiare Pandurii au încercat să se apere cât mai bine aşteptând o replică mai bună din partea vasluienilor. 

Stângă: „Cred că este un clasament mincinos”

Cârţu şi-a mai întărit echipa cu Murgan şi Arrieta iar pe final de meci şi cu Lazic care a debutat la Pandurii la doar câteva zile de la venirea sa şi o zi după ce a semnat. La finalul partidei căpitanul Florin Stângă era foarte fericit că a reuşit să înscrie dar şi pentru victoria echipei, mai puţin pentru locul I ocupat pe care îl consideră mincinos fiind doar debut de sezon: „Sunt foarte fericit pentru golul reuşit şi victoria echipei. Este frumos ca un fotbalist să vadă că echipa lui este pe locul întâi, dar cred că acum este un clasament mincinos. Au trecut două etape şi orice echipă care are două victorii poate fi pe locul întâi. E bine când începi cu bine, toată lumea e fericită, noi suntem mulţumiţi, dar noi sperăm ca şi atunci când nu vom avea numai reuşite, publicul să fie alături de noi la fel cum a fost acum.” 
Finalul de meci a fost mai tensionat pentru că antrenorul Sorin Cârţu a fost din nou eliminat şi nu va mai putea lua loc pe banca echipei la Craiova. Aflat la a cincea eliminare la un meci acasă, Cârţu va fi nevoit să stea în tribună la meciul de la Craiova. 

Clasamentul Ligii I:

1. Pandurii Târgu Jiu 2 2 0 0 2-0 6 (3)
3. FC Braşov 2 1 1 0 1-0 4 (1)
3. Rapid Bucureşti 2 1 0 1 4-2 3 (0)
4-5. Steaua Bucureşti 1 1 0 0 2-0 3 (3)
CFR Cluj 1 1 0 0 2-0 3 (0)
6. Gaz Metan Mediaş 1 1 0 0 2-1 3 (0)
7-8. FC Timişoara 1 1 0 0 1-0 3 (0)
Oţelul Galaţi 1 1 0 0 1-0 3 (3)
9. Internaţional Curtea de Argeş 2 1 0 1 1-1 3 (3)
10. Unirea Urziceni 2 1 0 1 1-2 3 (0)
11-13. Unirea Alba Iulia 2 0 1 1 1-2 1 (-2)
Gloria Bistriţa 2 0 1 1 1-2 1 (-2)
Universitatea Craiova 2 0 1 1 1-2 1 (-2)
14-15. Astra Ploieşti 2 0 1 1 0-1 1 (-2)
Dinamo Bucureşti 2 0 1 1 0-1 1 (-2)
16. FC Vaslui 1 0 0 1 0-1 0 (0)
17. Ceahlăul Piatra Neamţ 1 0 0 1 0-2 0 (-3)
18. Politehnica Iaşi 1 0 0 1 1-4 0 (0)


Cârţu: „E o victorie care a venit la fix”


Antrenorul Sorin Cârţu era foarte mulţumit după meci de prestaţia jucătorilor săi şi nu mai contenea cu laudele la adresa acestora, lucru pe care îl face extrem de rar. „Este o victorie meritată pe deplin, mai ales că am întâlnit un adversar serios şi bine organizat. Am făcut o primă repriză bună, iar în a doua ne-am apărat rezultatul. Suntem o echipă matură, iar dacă suntem arbitraţi corect o să ne fie bine. Avem 6 puncte, dar acum trebuie doar să adunăm câte ceva de la fiecare joc, pentru a avea un debut de campionat mai liniştit.”
Şi după meci Cârţu a avut aprecieri la adresa echipei oaspete pe care o consideră bine organizată şi cu un moral bun după jocurile din cupele europene: „E o victorie care a venit la fix, la modul cum au muncit băieţii şi îi felicit pentru ce au jucat bine în faţa unui adversar este foarte bine organizat din toate punctele de vedere. FC Vaslui are o organizare de joc bună şi de meci, e un club serios. Veneau şi cu un moral bun după calificare şi recunosc că am avut temeri pentru acest joc pentru că suntem la început şi nu suntem nici noi cu pregătirea 100% şi întâlneam o echipă cu moral bun şi se puteau întâmpla multe. Era un meci de toate pronosticurile.”
Arbitrajul nu a scăpat de tirul acuzelor antrenorului eliminat pe final de meci de pe teren pentru unele proteste la adresa arbitrajului: „Echipa mea a jucat bine şi am învins meritat. Probabil că dacă nu erau anumite şicane poate am fi avut şi mai multe acţiuni şi faze de poartă mai multe. Am făcut o primă repriză bună iar a doua a fost mai încrâncenată şi cu multe înteruperi. Şi noi am conservat apoi rezultatul. Până la urmă sunt trei puncte pe care le adunăm la celelalte trei şi avem şase puncte. Suntem în stadiul în care încercăm să adunăm cât mai multe puncte pentru a avea un debut de campionat mai liniştit. La momentul acesta este primul gând al meu. Să fie primit locul I pe care suntem acum.”



Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: