Staţia de monitorizare a poluării de la Turceni, defectă

Instalaţia care monitorizează calitatea aerului în orașul Turceni s-a defectat, aceasta fiind scoasă din uz încă de la începutul săptămânii trecute. Stația este amplasată în fața primăriei Turceni și nu mai funcționează având probleme cu aerul condiționat.

Ministerul Mediului răspunde de această stație, la nivel de județ mai existând alte două, la Târgu Jiu și Rovinari, toate fiind acordate de către Comisia Europeană. Rezultatele înregistrate de aceste stații sunt colectate și urmărite de autoritățile de la nivel european, astfel încât să cunoască nivelul poluării în localitățile cu specific industrial din România, care este țară membră a Uniunii Europene și care aplică directivele europene privind calitate aerului.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj spun că nu este nicio problemă dacă stația nu funcționează o perioadă scurtă de timp. "Noi am trimis la Ministerul Mediului înștiințarea privind defecțiunea de la stația de la Turceni. Este o stație industrială. Anual se face un raport pe baza rezultatelor pe care le înregistrăm, se fac medii, care se raportează la Comisia Europeană. În momentul în care nu am date suficiente, nu pot să raportez și atunci Comisia Europeană ne întreabă ce am făcut. Standardul spune că trebuie să am o perioadă minimă de captare. Dacă într-o lună nu merge o săptămână e ok, pentru că pot să validez. Dar dacă într-un an nu am decât 100 de zile de captură, nu am cum să validez, că nu sunt date relevante", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Nu doar stația de la Turceni este defectă ci și panoul care prezintă nivelul calității aerului la Târgu Jiu, amplasat pe clădirea CE Oltenia din Piața Prefecturii. Panoul a dat erori în urmă cu mai bine de o săptămână și a fost scos din uz până la remedierea problemei. În schimb, stația de la Târgu Jiu care este amplasată în incinta Aparegio funcționează. 

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: