Stop amatorismului! Burlan vrea să dea conducerea Pandurilor pe mâna profesioniştilor

De nenumărate ori s-a pus problema numirii la cârma echipei gorjene Pandurii a unui om de fotbal, cu experienţă şi pricepere în conducerea unui club. Niciodată variantele propuse pentru o asemenea persoană, care să preia o parte din prerogativele preşedintelui Marin Condescu, nu s-au şi concretizat prin numirea unui preşedinte sau director executiv. Funcţiile sunt oarecum asemănătoare, existând şi cluburi care au un preşedinte executiv, pe lângă preşedintele Consiliului de Administraţie, dar şi cluburi conduse de un director executiv.

Persoanele vehiculate pentru a prelua clubul, precum Sandu Boc sau Adrian Ilie, n-au confirmat la momentul respectiv faptul că acceptă o astfel de provocare.

După o scurtă rundă de negocieri cu o parte dintre membrii Consiliului de Administraţie, persoana care va ocupa la Pandurii funcţia de director executiv a fost deja aleasă. Preşedintele Condescu explicase că sunt mai multe variante şi acestea vor fi prezentate membrilor CA care vor negocia cu viitorul ocupant al acestui post. În absenţa preşedintelui clubului, discuţiile au fost purtate de directorul general al SNLO, Dan Burlan, în calitate de reprezentant în CA al unuia dintre principalii finanţatori. Acesta a bătut deja palma cu Eugen Pârvulescu, actualmente director sportiv al clubului Voinţa Sibiu, echipa condusă de fostul arbitru promovând în acest sezon în Liga a II-a. „Ne-am decis ca şi conducerea clubului să fie preluată de profesionişti. Noi aveam alte activităţi prioritare, preşedintele clubului este şi preşedinte al USMO şi al FNME iar noi ceilalţi conducători suntem implicaţi în administraţie. Pentru noi nu era o prioritate o astfel de activitate. De aceea am ajuns la concluzia că activitatea unui club trebuie să fie condusă şi organizată de profesionişti”, a precizat Daniel Burlan, referindu-se la faptul că nici el şi nici preşedintele Condescu nu au în spate o activitate de conducători de club deşi fiecare a jucat fotbal la un nivel mai mare sau mai mic.

Pentru acest post au fost studiate CV-urile mai multor persoane, ajungându-se la concluzia că Eugen Pârvulescu este potrivit să preia conducerea clubului dată fiind experienţa sa şi recomandările de bun profesionist în domeniu. „Făcând o trecere în revistă a persoanelor care ar putea să conducă clubul, din ceea ce cunoşteam noi, l-am simţit pe Pârvulescu aproape de noi chiar şi atunci când am mers la Mediaş. Până la urmă el se trage din judeţul Gorj, din Peşteana şi am decis că este o persoană potrivită pentru a prelua conducerea clubului Pandurii”, a mai spus directorul SNLO care a amintit doar câteva dintre calităţile care l-au recomandat pe viitorul director executiv: „A fost şapte ani în lotul naţional de arbitraj, este în Comitetul Executiv al FRF, are o experienţă mare în domeniu, este conducător la o echipă de fotbal în momentul de faţă. Am discutat cu el şi este încântat de ideea de a reveni pe meleagurile unde a crescut  şi de a ne ajuta să punem bazele unui altfel de club. Va trebui şi noi să trecem la modernizarea clubului sportiv şi activitatea aceasta să fie condusă până la urmă de profesionişti”. Prezent ieri la Târgu Jiu pentru discuţii cu directorul Burlan, Eugen Pârvulescu a precizat că va prelua noua funcţie abia săptămâna viitoare, după ce echipa la care lucrează acum va încheia campionatul.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: