Studenţii au posibilitatea de a lucra în America

Studentii gorjeni pot lucra pe timpul perioadei de vară în Statele Unite ale Americii, prin intermediul programului „Work and Travel in USA”.Tinerii interesaţi au aflat mai multe detalii despre această experienţă inedită marţi, în cadrul unei prezentări organizată de American Experience.Acţiunea a avut loc în incinta Facultăţii de Ştiinţe Juridice din Târgu.Jiu, unde  reprezentantul de marketing de la American Experience a răspuns la întrebările studenţilor legate de filmuleţele de prezentare. Programul este desfăşurat în România de peste 10 ani prin Departamentul de Stat American, timp în care aproximativ 10.000 de studenţi din întreaga ţară şi-au petrecut vara muncind, dar şi distrându-se pe meleaguri americane. Acesta este al treilea an în care şi studenţii gorjeni pot să-şi depună dosarele pentru a putea pleca peste Ocean.Printre condiţiile pe care orice aplicant trebuie să le îndeplinească se numără obligativitatea de fi student integralist, la o universitate de stat sau privată şi să aibă media şcolară peste 7.Dosarele se pot depune până în luna mai, iar după aceeea are loc interviul pentru obţinerea vizei.

Începând din acest an, Ambasada SUA la Bucureşti a modificat condiţiile impuse studenţilor, astfel încât aceştia pot să acceseze mai uşor programul. Până în prezent, erau admişi doar cei care aveau media şcolară peste 8 şi nu erau în ani terminali.Costul programului, plus biletul de avion se ridică la suma de 2000-2500 de dolari, dar după cum au declarat tinerii care au avut deja această experienţă, banii investiţi sunt recuperaţi chiar din prima lună. Mulţi au ales chiar două joburi şi au lucrat în special în domeniul turistic.

Preşedintele Ligii Studenţilor din cadrul UCB, Elvis Voicu declară: „Nu este  neapărat un program pentru a câştiga foarte mulţi bani, este un schimb intercultural în primul rând, o experienţă care merită trăită. Ne aşteptăm ca numărul studenţilor gorjeni interesaţi de American Experience să crească, mai ales că a scăzut ştacheta stabilită de Ambasada SUA”.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: