Subprefectul Marcel Romanescu, îndrăgostit de o tenismenă

Marcel Romanescu a fost îndrăgostit, la vârsta de 12 ani, de Otilia Bădescu, campioană olimpică la tenis de masă. Pasiunea sa pentru sport nu s-a stins odată cu trecerea timpului. Subprefectul şi-ar dori ca fiica sa cea mare să practice tenisul de câmp.

Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu sau Luşu, cum îi zic prieteni, a fost îndrăgostit, pentru prima dată, la vârsta de 12 ani de Otilia Bădescu, campioană olimpică la tenis de masă. „Fiind copil nu am fost atras de nici o actriţă sau cântăreaţă. Singura persoană care mi-a plăcut din toate punctele de vedere a fost tenismena Otilia Bădescu. Îmi plăcea atât modul în care arăta cât şi felul ei de a fi. Urmăream cu interes toate rezultatele sportivei şi citeam în permanenţă Gazeta Sportului. Mă bucuram pentru fiecare concurs câştigat de ea. Mă fascina şi prin faptul că era o învingătoare”, a declarat Marcel Romanescu. Subprefectul spune că i-a plăcut sportul întotdeauna şi că şi-ar dori ca fiica sa, Alexandra, în vârstă de 8 ani, să practice tenisul de câmp.

În competiţie cu prietenul său

Marcel Romanescu ştie ce este competiţia încă din clasele primare când trebuia să obţină rezultate la învăţătură mai bune decât prietenul său, Daniel Cornescu. „Deşi am fost prieteni de la vârsta de 4 ani, mereu mă frământa gândul de a fi mai bun decât Daniel. Amândoi eram premianţii clasei, lui îi plăcea foarte mult să citească, iar eu eram mai bun pe partea reală. N-am fost un elev sclipitor dar munceam foarte mult. Tatăl meu era profesor de matematică şi îmi spunea că trebuia să ştiu să rezolv orice problemă, chiar dacă îmi lua foarte mult să aflu rezultatul corect. Îmi amintesc că nu am luat decât o singură palmă de la tatăl meu, în clasa a VII-a, când mi-a pus o întrebare la o problemă, în timpul orei de matematică şi am răspuns greşit”, a precizat Marcel Romanescu. Deşi în tradiţia familiei Romanescu trebuia să existe câte un profesor de matematică de la o generaţie la alta, atât Marcel cât şi fratele său n-au îmbrăţişat această meserie. Chiar dacă a terminat liceul “Tudor Vladimirescu”, la profilul matematică-fizică, subprefectul a urmat Facultatea de Ştiinţe Economice de la Craiova, la îndemnul profesoarei sale de economie. Romanescu spune că doar anii studenţiei l-au despărţit temporar de prietenul său, Daniel Cornescu: „Am stat în aceeaşi bancă de la vârsta de 4 ani, de la grădiniţă, până când am terminat liceu. După ce am luat admiterea am cerut să fim amândoi în aceeaşi clasă. Doar anii studenţiei ne-au despărţit puţin: Daniel a urmat Facultatea de Drept de la Craiova, iar eu cea de Ştiinţe Economice. Chiar dacă nu am stat în acelaşi internat ne întâlneam mereu în oraş. Prietenia noastră durează şi în continuare. Acum chiar ne-am consolidat-o şi am devenit naşul prietenului meu”.                  

Subprefectul vrea să „evadeze”

Sătul de problemele cotidiene şi obosit de activităţile politice, subprefectul ar vrea să fie plece o lună de zile, împreună cu soţia sa, Romina, şi fiicele Alexandra şi Roberta, undeva unde să nu poată fi contactat de nimeni. “Mi-aş dori o lună de linişte, într-o zonă în care să nu fiu decât eu cu soţia şi fiicele mele, fără telefon şi fără alte mijloace de a putea fi contactat. Am obosit în ultimii 5 ani de zile pe care i-am sacrificat pentru activităţi politice şi parlamentare”, a precizat Marcel Romanescu. 

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: