Susţinut de toate partidele, dar candidează independent

Dan Ilie Morega se gândeşte să candideze ca independent pentru un nou mandat de deputat. Deşi în urmă cu câteva săptămâni anunţa că a purtat discuţii cu reprezentanţii USL de la nivel central pentru fi susţinut pe Colegiul I, se pare că apele s-au tulburat din cauză că PC l-a ales pe doctorul Stamatoiu. Morega spune că nu va renunţa la Colegiul său, indiferent de contracandidaţii pe care îi va avea.

Rep.: Se vehiculează că UNPR va avea un Colegiu în Gorj. Ce părere aveţi?

D.I.M.: Este foarte probabil ca UNPR să primească un Colegiu. În momentul de faţă, la nivel central, au loc discuţii între Alianţa de Centru Stânga şi Alianţa de Centru Dreapta. Până pe data de 1 octombrie 80-90% din Colegii vor fi deja repartizate.

Rep.: În urmă cu câteva săptămâni aţi declarat că veţi fi candidatul USL pe Colegiul I. Mai concret, care formaţiune vă va susţine?

D.I.M.: Până la urmă cred că mă vor susţine toate, însă în proporţie de 60% voi candida ca independent. Nu e vorba de traseism politic, ci de ce faci pentru oameni. Poţi să stai într-un singur partid şi să te aliezi cu gaşca de şmecheri,  fără să mişti vreun deget pentru cei cărora le-ai furat voturile. Cred că decizia finală în ceea ce priveşte candidatura mea o voi lua în jurul datei de 10 octombrie. Am avut oferte de la toate partidele politice, dar eu nu pot să suport hamul. Ca să-l suporţi trebuie să faci parte fie din elita mafiei, fie să te transformi în hienă.

Rep.: Nu e prea târziu pentru a vă anunţa candidatura ca independent abia atunci?

D.I.M.: Pentru mine nu e târziu, semnăturile le strâng foarte repede. Eu nu sunt ca Stamatoiu sau ca alţii care se bat pentru colegii, dar pe care lumea nu-i cunoaşte.

Rep.: Să înţeleg că nu-l agreaţi sub nici o formă pe medicul Stamatoiu?

D.I.M.: Veneticii nu au ce căuta în Gorj. Dacă ar iubi atât de mult judeţul unde s-a născut de ce nu a rămas Stamatoiu să vindece oamenii din Gorj şi a plecat să lucreze în Bucureşti? Dacă vrea să candideze la parlamentare ar trebui să candideze la Bucureşti pentru că acolo îl cunoaşte lumea. Eu voi candida pe acelaşi Colegiu pentru că acolo e leagănul copilăriei mele şi am adus bani zonei respective.

Rep.: Mai sunt şi alţi candidaţi USL care sunt interesaţi de anumite colegii fără să aibă legături de rudenie în acele zone. Credeţi că nu ar putea face lucruri bune?

D.I.M: Dacă vă referiţi la consilierul Weber care vrea să candideze pe un colegiu din zona de munte, cred că acestuia îi plac excursiile pe munte. Înainte de a aspira la o funcţie de parlamentar, Weber ar trebui să spună ce a făcut pentru oamenii din zonele de deal şi de munte. Probabil, a auzit că la munte se mănâncă multă brânză sau că se taie viţei şi se gândeşte că dă de trai acolo. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: