Sute de bătrâni sărbătoriţi cu fast la Motru de ziua lor

Peste 400 de persoane vârstnice din Motru şi localităţile arondate municipiului vor fi sărbătorite marţi, 1 octombrie, de autorităţile locale. Bătrânilor li s-a pregătit o petrecere pe cinste, cu mâncare bună, muzică şi dans. Primăria a pus la bătaie anul acesta circa 150 de milioane de lei vechi pentru a-i cinsti cum se cuvine pe cei în etate. În cadrul manifestărilor vor fi acordate şi premii în bani celor care au avut rezultate remarcabile la diverse competiţii.

Ziua de 1 octombrie se anunţă una plină de distracţie şi voie bună pentru câteva sute de bătrâni din municipiul Motru. De “Ziua Internaţională a Vârstnicului”, autorităţile locale au pregătit un program special dedicat exclusiv bătrânilor. “De la orele 12,30 se va organiza ziua persoanelor vârstnice. Anul acesta vor participa în jur de 400 de persoane. Se organizează la Ghiocela, la restaurantul cel mai mare din oraş. Se va servi o masă cu aperitiv, friptură, tot ce ţine de masă, un pahar de vin. Apoi se joacă şi se dansează. Formaţia Doina Motrului va întreţine atmosfera. E o plăcere deosebită să vezi persoanele care intră acolo, după ce se destinde atmosfera, ce bune sunt la horă şi la sârbă. Pentru mine plăcerea este când îi văd că se simt bine şi mă bucură foarte mult acest lucru. Totul este făcut pe cheltuiala municipiului Motru”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

Multe solicitări

Autorităţile locale spun că au primit solicitări de la mai mulţi cetăţeni din zonă decât numărul de invitaţii puse la bătaie. Chiar şi aşa, nimeni nu va rămâne pe dinafară. “Este o solicitare foarte mare din partea vârstnicilor, datorită faptului că am organizat an de an spectacole frumoase, muzică populară, o să dau flori, o să premiem pe cei care au obţinut rezultate deosebite la concursurile de şah, de table, sper să se simtă bine şi să fie aşa cum îşi doresc dânşii. Întotdeauna am respectat trecutul, am respectat oamenii de la care să învăţ. Niciodată invitaţiile pe care le acordăm nu sunt suficiente, am încercat să îi rotim, să nu fie acelaşi persoane. Cei care au venit în trecut şi le-a plăcut ţin neapărat să vină şi ei. An de an am suplimentat numărul de locuri dat fiind faptul că este o dorinţă foarte mare. Până la urmă îi vom mulţumi pe toţi, voi face în aşa fel încât toată lumea să aibă loc, să se bucure că este ziua lor, indiferent de câţi vor veni”, a mai spus primarul Hanu.  

Şi în luna februarie, de Dragobete, autorităţile locale sărbătoresc cuplurile care împlinesc cinci decenii de la căsătorie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: