Sute de brăileni aşteaptă angajarea la CE Oltenia

CE Oltenia a făcut o nouă achiziţie. Informaţia apare într-un comunicat de presă al unui deputat de Brăila, Marioara Nistor. Aceasta cere ajutorul autorităţilor centrale, menţionând că 50 de salariaţi de la Electrocentrale Brăila au primit preaviz de concediere, iar alţi 300 vor trece în subordinea CE Oltenia.

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a declarat în martie că un grup de la Brăila va fi preluat de companie în contul unor datorii de 30 de milioane de lei. „Cu unii din ei suntem în instanţă, le blocăm conturile, inclusiv cu noţiunea de terţ poprit, adică blocajul la sursă. Altora le punem sechestre pe anumite capacităţi care ne-ar interesa. De exemplu, Termocentrala Brăila are trei grupuri, două pe gaz şi unul modernizat şi retehnologizat în 2003-2004 care produce în condiţii de foarte bună flexibilitate şi pe care am pus sechestru în contul datoriei pe care Termoelectrica o are la CE Oltenia. Îl vom avea în componenţă anul acesta“, a spus Ciurel. Potrivit unui deputat de Brăila, CEO va prelua 300 de angajaţi de Electrocentrale Brăila.

„Aproape 50 dintre cei circa 350 de salariaţi ai Electrocentrale Brăila au primit preaviz de concediere şi urmează să intre în rândul şomerilor. Vor primi însă plăţi compensatorii, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă, stabilite în funcţie de vechimea fiecărui disponibilizat. Aşa cum a explicat conducerea companiei energetice brăilene, procesul de reorganizare nu se opreşte aici, pentru că de luna viitoare o bună parte dintre cei rămaşi vor trece cu arme şi bagaje la viitorul gigant Complexul Energetic Oltenia“, se arată în comunicatul presă remis de deputatul Marioara Nistor.

REACŢIE

Directorul Diviziei Energie din CEO, Aurel Medinţu, susţine că nu s-a discutat despre preluarea grupului de la Brăila cu tot cu angajaţi. „Ne gândim să preluăm 20-30 de angajaţi, în nici un caz 300”, a spus Medinţu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: