Sute de gorjeni, muşcaţi de câini şi înţepaţi de insecte

O dată cu venirea anotimpului cald s-a înmulţit numărul gorjenilor care ajung la spital după ce au fost muşcaţi de animale sau înţepaţi de insecte. După ce au primit îngrijiri de specialitate majoritatea au plecat acasă, au fost însă şi gorjeni care în urma înţepăturilor de albine au făcut şoc anafilactic şi au rămas pentru câteva zile în spital. Medicii se aşteaptă ca în perioada următoare numărul acestora să crească.

Peste 300 de gorjeni au ajuns la cabinetul de Boli Infecţioase după ce au fost muşcaţi de diferite animale în special de câini şi pisici. Majoritatea au venit de când s-a instalat căldura. După ce au fost vaccinaţi şi au primit îngrijiri medicale, gorjenii au plecat acasă. „În special în ultima perioadă s-au prezentat la cabinet foarte multe persoane muşcate de câini, pisici şi şoareci. Noi le-am administrat vaccinul antirabic şi antitetanic după care au plecat acasă. Foarte mulţi au fost muşcaţi de animalele lor de companie”, spune Luminiţa Manea, medic specialist Boli Infecţioase.

MUŞCĂTURI

Şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au ajuns zeci de persoane care au fost înţepate de insecte, mai ales de albine. „Am avut o avalanşă de gorjeni muşcaţi de albine, dar şi de alte insecte, Puţini au ajuns în şoc anafilactic, restul au fost stabili şi au prezentat alergii în zona înţepăturii”, spune Alina Bumbaru, medic UPU.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: