TÂRGU JIU: Terase rustice amplasate la vară pe centru

Municipalitatea vrea ca la vară să existe trei terase amplasate pe centrul oraşului Târgu Jiu. Investitorii sunt aşteptaţi la discuţii cu reprezentanţii primăriei pentru stabilirea locaţiei. Un lucru este clar, folosirea mobilierului din plastic nu este permisă. Ar mai fi şi o problemă, lipsa grupurilor sanitare. Autorităţile locale spun că cel mai probabil vor fi amplasate toalete ecologice.

După modelul altor oraşe mari din ţară, conducerea Primăriei Târgu Jiu vrea să amplaseze terase pe centrul municipiului care să fie deschise pe întreaga perioadă estivală. Se vorbeşte de montarea a trei astfel de terase, în diferite zone, care vor fi stabilite cu cei care vor solicita înfiinţarea acestora.  „Ne-am dori şi îmi doresc să amplasăm pe centrul oraşului, pentru că avem şi unde, terase de vară. Trebuie să vină doritorii să analizăm, să vedem unde sunt zonele unde le vom amplasa, pentru că, pe lângă cele necesare, cu prioritate trebuie să avem posibilitatea să asigurăm o toaletă în zonă. De poziţionarea unei toalete ecologice depinde foarte mult şi de amplasarea teraselor pe viitor”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

Condiţiile nu sunt atractive pentru patroni

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune că municipalitatea nu este la prima tentativă de amenajare a unor terase de vară. S-a încercat şi în trecut atragerea de investitori în acest sens, însă nu le-au convenit condiţiile de funcţionare impuse. “Cu toate că am oferit această posibilitate nu au fost mulţi doritori pentru că trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii. Trebuie să funcţionezi până la o anumită oră, până cel târziu ora 23, pentru că sunt locuinţe în zonă şi să avem wc-uri. Căutăm soluţii în zona actualului CEC şi în zona teatrului. Nu poţi să impui să aibă toţi terasele identice dar, trebuie să îi atenţionăm să vină cu un mobilier adaptat la zona de centru, cu ceva rustic, nu cu scaune de plastic sau cu mese de plastic” a mai spus Florin Cârciumaru.

TARIFE

Autorităţile locale din Târgu Jiu au stabilit şi preţul pe care să îl plătească cei care vor amplasa terase în zona centrală. “Tariful stabilit pentru terasele din centrul oraşului este de 2 lei metrul pătrat pe zi. Vor plăti în funcţie de mărimea amplasamentului”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.   

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: