Talabă îşi motivează demisia din UNPR Târgu Jiu

Constantin Talabă a explicat motivele demisiei sale din funcţia de preşedinte al UNPR Târgu Jiu, într-un interviu acordat ziarului nostru. Acesta a mai precizat că ar fi rămas la şefia organizaţiei municipale în condiţiile în care Ionel Manţog s-ar fi implicat în activitatea UNPR-ului cu cel puţin două luni mai înainte. Până în momentul de faţă, Manţog nu a confirmat apartenenţa la UNPR, fiind în continuare membru PDL.  

Rep: În urmă cu câteva zile aţi demisionat din UNPR. De ce?

C.T.: Deocamdată, am demisionat decât din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, în continuare fiind membru UNPR. În ceea ce privesc motivele mele acestea sunt mult mai multe decât par la prima vedere. Dacă ar fi fost numai conflictele cu Marius Vlaicu, acum aş fi fost în continuare la conducerea UNPR Târgu Jiu întrucât am tăria de caracter să trec peste ele. 

Rep: Atunci ce v-a determinat să vă daţi demisia cu câteva luni înainte de alegeri?

C.T.: Aşa cum am precizat motivele sunt foarte multe, însă o să va enumăr trei dintre ele: în primul rând, ar fi ratarea relaţiei de feed-back între mine şi majoritatea colegilor din Biroul Municipale, pe de o parte, şi conducerea organizaţiei judeţene, pe de altă parte. Nu a fost suficientă comunicare într-un spirit democratic şi asta a dus să apară tensiuni. În al doilea rând, a fost o dezamăgire a mea personală privind numărul relativ redus al oamenilor de valoare care au venit în acest partid nou înfiinţat, iar în al treilea rând a fost vorba despre o lipsă de coerenţă privind doctrina şi strategia politică în relaţia partid-cetăţean, partid-alte partide şi nu în ultimul rând în relaţia din interiorul partidului.

Rep: V-aţi reorientat deja spre un alt partid?

C.T.: Am avut oferte din partea mai multor formaţiuni politice, însă în prezent sunt în faza de meditaţie profundă. Dacă voi mai face vreo alegere mă voi orienta spre un partid unde să pot influenţa mentalitatea politică. Aş dori oameni cu o altă viziune faţă de cei de acum 20 de ani.

Rep: Aveţi regrete din cauza deciziei dumneavoastră?

C.T.: Singurul meu regret este faptul că nu am colaborat mai mult cu domnul Ionel Manţog. Cred că s-a orientat prea târziu spre UNPR. Dacă se orienta cu cel puţin două luni mai înainte, partidul ar fi avut şanse mult mai mari în această bătălie politică, iar lucrurile s-ar fi putut îndrepta. Probabil aş fi rămas la conducerea organizaţiei.

Am pretenţia că am cunoscut mulţi oamenii politici şi afirm cu toată tăria şi responsabilitatea că Ionel Manţog este unul dintre cei mai valoroşi politicieni şi cei mai buni organizatori pe care îi cunosc.             

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: