Târgu Jiu: Fabrica de cablaje auto suspendă recrutarea. Sunt 5.500 de cereri!

Nu mai puțin de 5.500 de gorjeni au depus cereri de angajare la noua fabrică de cablaje auto ce se va deschide la Rostramo. Surprinzător sau nu, mare parte din cei care au depus cereri pentru fabrica de la Târgu Jiu sunt gorjeni care au mai muncit în domeniu peste hotare, dar și în fabricile din Arad sau Timișoara. Reprezentanții companiei au anunțat încă de miercuri că nu mai primesc cereri de angajare. În nici trei zile au venit 5.500 de CV-uri.

Zeci de gorjeni au făcut miercuri cale întoarsă de la Rostramo, acolo unde din aprilie urmează să funcționeze o fabrică de cablaje auto. Oamenii au fost anunțați că nu se mai primesc cereri de angajare întrucât s-au strâns de trei ori mai multe decât era nevoie. ”Am venit și eu cu un nepot să pună și el cerere, dar nu mai primesc. Ne-au spus că nu mai primesc. Am aflat cam târziu, asta este”, au spus gorjenii care au ajuns prea târziu. Patru mii de cereri au ajuns marți la fabrica de la Severin, urmând ca joi să fie trimise alte 1.500 de documente. „Până miercuri am primit peste 5.500 de cereri de angajare. Patru mii le-au trimis marți la firmă la Severin și urmează să le trimit și pe acestea spre analiză. Nu mai primim cereri de angajare, am anunțat deja oamenii, de ieri de după-amiază nu am mai primit”, a spus Ion Lupulescu, reprezentat Rostramo.

 Ce condiții sunt în fabrică

Cei care au depus CV-uri pe ultima sută de metri sunt însă oameni care au mai lucrat în domeniu și care spun că vor să-și încerce norocul și la Târgu Jiu. ”Am lucrat în Germania la o fabrică de cablaje și sper să am un as în mânecă. De două luni, am venit din Germania că am zis să mă trag și eu mai aproape de casă. Am o vârstă și vreau să vin acasă, că îmi ajunge cât am umblat și pe acolo. Să sperăm că sunt aceleași condiții de muncă, acolo a fost foarte bine, acum depinde de angajator. Dacă vedem că nu e bine, ne întoarcem în străinătate”, a spus un gorjean. Alții spun că și condițiile din fabrică sunt excelente și că se merită să lucreze pentru japonezi. ”Eu am lucrat șase luni la fabrica de cablaje de la Arad. Am o vârstă și este dificil să ne mai găsim un loc de muncă. Am lucrat și prin străinătate, dar acum am o șansă aici și am zis să încerc. Nu este greu, este nevoie de seriozitate și corectitudine la locul de muncă, concentrare maximă. Condițiile din fabrică sunt foarte bune, este curat, căldură, liniște. Și salariile sunt bune”, a spus o altă târgujiancă.

Vizualizări: 4,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: