Târgu-Jiu: Șapte autoturisme pe un loc de parcare

Municipiul Târgu-Jiu este sufocat de mașini. În acest moment șapte autoturisme ar trebui parcate pe același loc. Municipalitatea face eforturi pentru a mări numărul locurilor de parcare. În acest an, Primăria Târgu-Jiu încearcă să realizeze 2000 de noi locuri de parcare.

În acest moment în municipiul Târgu-Jiu sunt înmatriculate peste 32.000 de mii de autoturisme. Aceste mașini sunt parcate pe cele aproximativ 4300 de locuri de parcare existente. În prezent municipalitatea lucrează la finalizarea a peste 1000 de locuri de parcare. „Avem date în folosință 4335 de locuri de parcare în Municipiul Târgu-Jiu. Acum lucrăm la 1.000 de locuri care vor putea fi folosite în perioada următoare. Primăria Municipiului Târgu-Jiu va realiza în 2013 aproximativ 2000 de locuri de parcare”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

Zeci de șoferi amendați zilnic

La un simplu calcul, în acest moment un singur loc de parcare este ocupat de șapte autotursime. În acest context, nu e de mirare faptul că Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic pentru parcare neregulamentară. „Noi amendăm zilnic în jur de 20 de șoferi care nu respectă legislația rutieră în ceea ce privește parcarea neregulamentară. Tot cam atâți șoferi sunt sancționați și că parchează pe locurile de reședință”,a precizat Albert Zorzon, purtător de cuvânt Poliția Locală.

DEFECŢIUNE

Șoferii pot fi liniștiți în această perioadă pentru că nu se ridică mașini, din cauză că macaraua s-a defectat.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: