Târgujienii, datori 3 milioane de lei

Circa 3 milioane de lei mai are de recuperat Direcţia Publică de Venituri de la târgujienii datornici la bugetul local. Cei mai mulţi dintre rău-platnici sunt  proprietarii de autoturisme. Pentru a mai colecta o parte din restanţe, ghişeele Direcţiei vor fi deschise până azi.

Pentru întreg anul 2010, reprezentanţii Direcţiei Publice de Venituri trebuiau să colecteze de la târgujieni 28 de milioane de lei, însă numai 25 de milioane au fost atrase la buget local. Banii provin din taxele şi impozitele pe clădiri, mijloace de transport, terenuri, dar şi din amenzi şi alte dări. Anul acesta cele mai mari încasări au fost la impozitul pe clădiri. „Stăm foarte bine cu realizarea bugetului, având în vedere greutăţile cu care ne-am lovit în acest an. Am încasat până la această dată, realizând un procent de 88%. Să sperăm că acum, în ultimul moment, târgujienii vor veni să mai achite din debite”, a precizat Mariana Budulan, director Direcţia Publică de Venituri.

Unii târgujieni au fost conştiincioşi, iar alţii superstiţioşi astfel că şi-au achitat dările la stat pentru a nu intra în noul an cu datorii. Este şi cazul Veronicăi Mocoş, în vârstă de 57 de ani, din Târgu Jiu. „Nu mi-a plăcut niciodată să am datorii. Fie că am avut sau nu bani, am făcut rost şi tot nu am intrat cu datorii în noul an”, a spus femeia.

În această perioadă, familiile cu venituri sub 500 de lei pe membru de familie îşi pot depune dosare pentru a beneficia de reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri şi terenuri, pentru locuinţa de domiciliu, iar cei care vor achita taxele şi impozitele pentru un an întreg până la 31 martie vor avea parte de o scutire de 10%.

Pentru a mai recupera din debite, angajaţii Direcţiei Publice de Venituri vor colecta taxe de la cetăţeni inclusiv pe 30 decembrie.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: