Târgujienii din Polata şi Ursaţi primesc apă la program

Situaţie cumplită din cauza secetei. Mai multe cartiere din Târgu Jiu se confruntă cu o presiune extrem de scăzută a apei în intervalul orar 19.00-22.00, anunţă conducerea Aparegio SA. Seceta este doar unul din factori, însă conducerea Apargio spune că de vină sunt şi cetăţenii rău voitori care consumă apă în exces pentru udatul grădinilor.

Sute de familii din Târgu Jiu, care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor, se confruntă cu o presiune extrem de scăzută a apei la robinete. Conducerea Aparegio spune că nu numai seceta este de vină, ci şi târgujienii care folosesc apa pentru udatul grădinilor. „Afectaţi sunt cei din zonele Nicolae Bălcescu şi Griviţa, de la etajele superioare. În orele cu consum de vârf, respectiv seara de la 19.00 la 22.00, când toată lumea consumă apă în gospodăria proprie şi mai consumă şi în exces cei care udă cu apă de la robinet. Ar trebui cel puţin să fie solidari cu cei care locuiesc la bloc şi să consume apa în timpul nopţii, dacă tot vor să consume”, a spus Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio SA.

Singurele zone din municipiu în care se primeşte apă la program sunt cartierele Polata şi Ursaţi, anunţă conducerea Aparegio. „Apă la program nu avem decât în zona Polata şi Polata-Ursaţi. Aici oamenii nu au apă pe timp de noapte tocmai din acest motiv şi porneşte dimineaţa de la 6.00 la 10.00 după care este oprită, iar după-amiaza şi mai au câteva ore pe seară”, a spus Traian Pătrăşcoiu.

Surse în caz de urgenţă

Întrebat dacă riscă municipiul Târgu Jiu să rămână fără apă dacă se prelungeşte seceta, acesta a spus că în caz de urgenţă se va apela la sursele de rezervă de la Vâja şi Iezureni. „Nu sunt probleme pe sursele de alimentare Şuşiţa şi Sohodol, încă nu am apelat la sursa Vâja şi nici la forajele din zona Iezureni. Nu riscăm să rămânem fără apă, avem sursa Vâja care este sursă verificată plus forajele din perimetrul Iezureni care sunt în stare de funcţionare şi care sunt în stare să vină cu suplimentul de apă necesar”, a spus Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio SA.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: