Târgujienii pot să-şi pregătească dosarele pentru subvenţia la căldură

Târgujienii care au venituri mici pot solicita şi în acest an subvenţia pentru încălzirea locuinţei. Aceştia îşi pot pregăti deja dosarele pentru că, începând de luni, primăria va primi solicitările la sediile cluburilor vârstei a treia.

Primăria Târgu Jiu va primi cererile pentru subvenţia la căldură începând de săptămâna viitoare, la sediile cluburile vârstei a treia. “Potrivit Ordonanţei 70 privind măsurile de protecţie socială pe perioada sezonului rece, ajutoarele de încălzire se acordă până la limita venitului net de 615 lei/membru de familie. Cererea trebuie însoţită de documente doveditoare. Rugămintea noastră este ca cetăţenii să-şi pregătească deja documentele, calculându-şi veniturile de pe luna anterioară”, a declarat Alina Toader, şef serviciu din cadrul Direcţiei de Protecţie Socială.

Pe lângă declaraţiile pe propria răspundere, copiile actelor de identitate şi adeverinţele de venit, târgujienii care locuiesc la casă trebuie să anexeze la dosar şi un certificat agricol privind componenţa familiei şi veniturile agricole, dacă le realizează. De asemenea, proprietarii de apartamente trebuie să anexeze o adeverinţă eliberată de asociaţie din care să reiese numărul membrilor familiei.

Dosarele vor trebui depuse până la data de 31 octombrie. “Pentru cei care îşi vor depune dosarele până la data de 31 octombrie, subvenţia se acordă începând cu luna noiembrie. Dacă dosarele se vor depune în intervalul 01- 20 noiembrie se va primi ajutorul şi pentru luna noiembrie, dar decontarea în factura de gaze va apare mai târziu. Pentru cererile depuse după data de 20 noiembrie, ajutorul financiar se va primi începând cu data de 1 decembrie”, a mai precizat Alina Toader.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: