Târgujienii sunt supăraţi pe câinii de companie ţinuţi în apartamente

Pe zi ce trece tot mai mulţi târgujieni se arată deranjaţi de câinii de companie ai vecinilor şi cer ajutorul Direcţiei de Sănătatea Publică Gorj. În sesizările lor, aceştia scot în evidenţă faptul că nu mai pot suporta zgomotele pe care le fac patrupedele în apartamentele învecinate, iar proprietarii animalelor nu fac nimic pentru a schimba situaţia. Un târgujian i-a făcut cunoscută acestă problemă chiar deputatului Victor Ponta din dorinţa de a-i fi rezolvată problema. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut o adresă Consiliului Local Tg-Jiu pentru a da o hotărâre prin care să interzică adăpostirea animalelor în apartamente fără aprobarea Asociaţiei de Proprietari.
Târgujienii au fost veşnic nemulţumiţi de câinii comunitari care se plimbă în voie pe străzile municipiului, numai că de ceva timp au început să fie deranjaţi şi de patrupedele care sunt ţinute în apartamente. Tot mai mulţi cetăţeni ai municipiului fac sesizări Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru că nu mai pot suporta zgomotele făcute de câinii de companie ai vecinilor. Inspectorii DSP Gorj se văd în imposibilitatea de a rezolva aceste probleme pentru că nu intră în competenţele lor rezolvarea unor astfel de cazuri. Inspectorii sunt totuşi nevoiţi să dea curs plângerilor şi să meargă în teren, însă fără nici un rezultat. Un târgujian supărat că Direcţia de Sănătatea Publică nu rezolvă problema legată de câinii vecinilor a reclamat acest lucru chiar deputatului de Gorj Victor Ponta. „Domnul respectiv a făcut nenumărate sesizări la noi, însă trebuie să înţeleagă că nu putem face nimic, nu avem competenţe să întrăm în apartamente. A continuat cu sesizările şi la Prefectură, la Consiliul Local şi Judeţean, la Primărie, iar într-un final să ajungă cu plângerile chiar la deputatul Ponta. Noi nu putem să-l ajutăm. Pe lângă faptul că suntem foarte puţini pe control, nu avem nici maşini, şi pierdem timp şi nervi. Renunţăm la alte controale pentru a dat curs la aceste sesizări, care ne îngreunează activitatea”, a declarat Doina Alăman, directorul coordonator al DSP Gorj.

Soluţia e la consilierii locali

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au făcut o adresă Consiliului Local pentru a da o hotărâre care să interzică ţinerea în apartamente a animalelor fără acordul Asociaţiei de Proprietarii şi a vecinilor. Actele au fost depuse la Primăria Tg-Jiu încă de acum 2 luni, însă până acum nu au primit nici un răspuns. „Noi am făcut o adresă Consiliului Local, încă de acum două luni prin care le sugeram să de-a o hotărâre de consiliu, prin care să interzică ţinerea în apartamente a câinilor şi a animalelor, în general, fără acordul celorlaţi proprietari. Le-am arătat şi hotărârea Consiliului Local din Timişoara care are o astfel de hotărâre. Până acum nu am primit nimic în acest sens”, a precizat Doina Alăman. 
Până când acestă problema se va rezolva inspectorii Direcţiei de Sănătatea Publică vor fi nevoiţi să de-a curs în continuare sesizărilor venite de la cetăţeni.


Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: