Taxa pe fast-food scapă gorjenii de boli şi comercianţii de bani

Agenţii economici din Târgu Jiu precum şi consumatorii produselor fast-food sunt extrem de revoltaţi în ceea ce priveşte propunerea Ministerului Sănătăţii de a introduce o nouă taxă pe viciu. Consumatorii spun că vor renunţa să mai cumpere mâncare gata făcută iar agenţii economici se tem că vor da faliment. Ministrul Sănătăţii a precizat că taxa pe fast-food este doar o idee.

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă o nouă taxă pe viciu respectiv pe produsele fast-food şi băuturile carbogazoase. Dacă propunerea va fi aprobată, din luna martie taxa va intra în vigoare iar cei care consumă astfel de produse vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru a le cumpăra. Cei care consumă zilnic astfel de produse sunt revoltaţi.

„Cum este posibil să pună taxă şi pe mâncare, pe ţigări mai e cum mai e că dacă nu am bani nu fumez dar de mâncat trebuie să mănânc, altfel mă îmbolnăvesc. Eu cumpăr în fiecare zi mâncare de la fast-food că nu am timp să ajung acasă să mănânc, dacă eşti la patron nici pauză de masă nu ai aşa că mănânci repede un hamburger. Preţurile oricum sunt mari dacă mai vine şi taxa asta ce facem, nu luăm salariu cât cheltuim pe mâncare”, spune Claudiu Bălteanu din Târgu Jiu.

Mâncarea de la fast-food produce boli

Banii încasaţi pentru această taxă vor fi folosiţi pentru susţinerea unor programe naţionale de sănătate. Medicii spun ca taxa ar reduce numărul bolnavilor de diabet. „Trebuie să fim foarte atenţi ce mâncăm şi când mâncăm. Cei care cred că pot trăi cu un hamburger sau un sandviş se înşeală, produsele de la fast-food nu pot înlocui cele trei mese dintr-o zi şi au un efect negative, pot duce la apariţia diferitelor boli”,  spune Elena Râcă, medic endocrinolog.

În prezent, există taxa de viciu pe ţigări, ea a fost introdusă la propunerea Ministerului Sănătăţii, în anul 2006.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: