Teodora Ciobanu, trimisă în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei CIOBANU TEODORA CRISTINA, director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 lei – 3.000 de euro, primind în final suma totală de aprox. 4.000 euro.
Concret, sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical, etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: