Tichetele donatorilor de sânge – furate de la Centrul de transfuzii

Indivizi necunoscuţi deocamdată au spart ieri dimineaţă Centrul de transfuzii sanguine pentru a fura tichetele de masă pe care le primesc donatorii de sânge. Poliţiştii au deschis o anchetă, dar, la o primă vedere, pare cam greu să dea de urma hoţilor atâta timp cât aceştia nu s-au atins de alte lucruri, doar tichetele interesându-i. Angajaţii Centrului au descoperit furtul în cursul dimineţii, când au venit la muncă. Aceştia au anunaţat-o imediat pe directoarea instituţiei, Maria Cazan, care nu avea încă un inventar al tichetelor furate.  "Şoferul şi contabila au venit de dimineaţă ca să plece spre Bucureşti şi când au venit au găsit uşa de la intrare întredeschisă. Când au mers la biroul de contabilitate au văzut un geam spart şi m-au anunţat pe mine, care am chemat Poliţia. A venit Poliţia imediat. Au luat tichete de alimente şi dintr-un inventar pe care l-am făcut paguba e la vreo 2000 de lei. Erau în sertarul în care le ţineam să le dăm zilnic la donatori. Sunt 39 de tichete, valoarea unuia fiind de circa 58 de lei", spune şefa de la Transfuzii.
 Poliţiştii au deschis o anchetă în încercarea de a da de urma hoţilor. Tichetele furate erau înseriate şi în momentul în care vor fi folosite vor putea oferi indicii suplimentare anchetatorilor. Interesant este că din Centrul de Transfuzii nu au dispărut alte lucruri care puteau fi furate, acolo existând o bormaşină la vedere, dar şi câteva sute de lei de care hoţul sau hoţii nu s-au atins. Din primele cercetări reiese că persoana sau persoanele care au dat spargere au ştiut exact unde se află tichetele şi au pus mâna pe ele fără a se complica să caute altceva prin clădire.
 Donatorii care au venit ieri au fost recompensaţi cu tichetele care au rămas nefurate din clădirea Centrului de Transfuzii, chiar dacă oamenii au trebuit să aştepte vreo două ore până când li s-a permis accesul spre sala la care vin de ani de zile pentru a da sânge. "Vin aici de ani de zile şi nu s-a întâmplat să stăm vreodată pe la uşă fără să ni se dea vreo explicaţie. Acum am înţeles că ar fi spart hoţii ceva şi ar fi furat din tichete, am văzut că e Poliţia pe aici, dar nu ştiu ce s-a întâmplat exact. Eu donez de mult timp şi vin şi pentru tichete, dar şi pentru că e nevoie de un asemenea gest, mai ales că nu sunt mulţi cei care donează sânge", spunea unul dintre donatori.
 


Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: