Toamna vine cu procese la Primăria Bolboși

Toamna se numără bobocii, însă la primăria Bolboși se numără procesele. Odată cu venirea toamnei începe stresul pentru funcționarii primăriei care au pe rol mai multe procese pe legea fondului funciar, dar și un proces cu o societate comercială care are de recuperat o sumă destul de mare de bani. Situația este cu atâta mai gravă cu cât primăria nu are jurist și nici nu sunt bani pentru angajarea unui avocat. În aceste condiții, angajații serviciilor implicate vor merge în instanță.

Venirea toamnei nu este pe placul administrației locale din comuna Bolboși, pentru că încep să curgă termenele la procese. Cele mai multe acțiuni în instanță sunt pe legea fondului funciar, dar cele mai grele sunt cu două societăți comerciale care au de recuperat bani de la Primăria Bolboși. Situația este destul de grea pentru că primăria nu are jurist și în aceste condiții în instanță primăria va fi reprezentantă de către un angajat din compartimentul respectiv. Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși, speră să câștige toate procesele, în special cel cu o societate comercială care are de recuperat mai bine de o jumătate de miliard de lei vechi încă de pe vremea fostului primar. „Avem vreo opt procese la instanță pe fond funciar și două pe comercial.  Nu avem juriști pentru că postul este vacant. Secretara ține locul juristului. În aceste condiții nu avem nicio soluție, decât să trimitem compartimentul respectiv, adică cei de la cadastru pentru procesele pe fond funciar  și departamentul financiar contabil la procesele pe comercial. Avem si un proces cu o societate pentru o somație de plată. Este vorba de aproximativ 670 de milioane de lei vechi. Noi sperăm să câștigăm acest proces”, a spus primarul Bilea.

O parte din datorii, stinse prin Direcția de Finanțe

Primarul din Comuna Bolboși încearcă în continuare să rezolve situația financiară a primăriei. O mare parte din datoriile istorice moștenite de la fostul primar au fost rezolvate, însă încearcă să mai rezolve din ele prin compensare. „Am luat legătura cu cei de la finanțe să stingem datoriile la societățile cu care mai avem probleme. Am făcut acordul cu două societăți și am mai trimis la încă trei, să vedem care este situația”.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: