TOP 5 Alimente care reduc stresul şi anxietatea

Un factor important care ne influenţează viaţa zi de zi este stresul. Acasă, la serviciu sau în relaţiile personale apare acest factor care ne pune sănătatea în pericol. Vestea bună e că putem contracara stresul dacă alegem să consumăm alimente adecvate care pot ajuta mult organismul să sporească rezistenţa la stres.

Pâinea albă, pastele, prăjelile şi dulciurile oferă organismului energie prin creşterea insulinei din sânge, dar această energie este de scurtă durată şi, odată consumată, stările de anxietate cresc şi oamenii se simt chiar mai obosiţi decât înainte de consumarea acestor alimente. A preveni sau a reduce anxietatea fără medicamente presupune schimbarea stilului de viaţă, dar şi a obiceiurilor alimentare susţin specialiştii.  Anxioşii ar trebui să evite băuturile acidulate şi cofeina şi să opteze pentru apă şi sucuri naturale din legume şi fructe proaspete.

Cerealele integrale

Alimentele din cereale integrale oferă numeroase beneficii celor anxioşi, fiind o sursă excelentă de magneziu, un mineral esenţial în excitabilitatea neuromusculară. Totodată, cerealele integrale conțin triptofan, o substanţă care se transformă în serotonină, care reduce tensiunea nervoasă.

Spanacul

Spanacul are aceleaşi beneficii ca şi cerealele integrale, de aceea este un foarte bun înlocuitor al acestora pentru cei care sunt alergici la gluten. Nutriţioniştii recomandă spanacul nu numai pentru că este bogat în nutrienţi, dar şi pentru că are un conţinut ridicat de fier şi puţine calorii.

Afinele

Afinele sunt considerate a fi superfructe, datorită cantităţilor impresionante de vitamine și fitonutrienţi care întăresc sistemul imunitar, opresc îmbătrânirea celulară și reduc riscul de cancer. Pentru sistemul nervos central, afinele sunt o sursă de vitaminele A, complexul-B, C și E, precum și de zinc, sodium şi potasiu, care pot preîntâmpina sau vindeca tulburările nevrotice şi degenerarea neuronală.

Ciocolata neagră

Ciocolata cu un conţinut mare în cacao este recomandată pentru stările de stres şi anxietate, deoarece cacao reduce cortizonul, considerat hormonul stresului, şi eliberează substanţe care îmbunătăţesc starea de spirit.

Migdalele

Migdalele sunt surse excelente de zinc, fier şi grăsimi saturate, considerate elemente esenţiale în dezvoltarea şi funcţionarea creierului. Medicii susţin că migdalele stimulează celulele nervoase, prevenind oboseala creierului, una dintre cauzele anxietăţii.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: