TOP 5 alimente consumate frecvent care pot ucide

În fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru că… nu ştiu ce mănâncă. Unele alimente par sănătoase, dar specialiştii spun că pot conţine substanţe care, în cantităţi mari, pot provoca multe neplăceri, iar unele chiar pot ucide. Specialiştii susţin că riscurile pentru sănătate pe care le prezintă aceste alimentele, cu substanţe toxice în compoziţie, pot fi reduse prin folosirea unor cantităţi limitate sau prin modul de preparare.

Seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică. Merele, perele, mango, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Durerile de cap, vărsăturile sau dificultăţile în respiraţie sunt doar câteva dintre simptomele cu care ne putem confrunta atunci când consumăm cantităţi mari din unele fructe şi legume care au în compoziţie substanţe toxice. În cazuri rare, consumarea unor cantităţi mari de alimente obişnuite, cum ar fi roşiile sau cartofii, poate duce la comă şi chiar deces..

Tulpina şi frunzele de roşii

Deși pulpa roșiilor nu conţine otravă, tulpinele, precum şi frunzele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de tomatină, o toxină atât de puternică încât este folosită drept pesticid. Această substanţă chimică este cunoscută ca provocând dureri stomacale, dar și nervozitate.

Ciupercile

Există peste 5.000 de tipuri de ciuperci, dintre care 100 sunt toxice și mai puțin de 10 sunt mortale. Ciupercile otrăvitoare pot cauza disconfort intestinal, iar unele specii pot ataca ficatul.

Fasolea roşie

Fasolea roșie conține cantități mari de lecitină. Trei boabe negătite de fasole roșie sunt suficiente pentru a cauza vomă și diaree.

Sâmburii de cireşe

Sâmburii cireșelor conțin cianură de hidrogen și pot cauza dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi la insuficienţă renală.

Sâmburi de fructe

Ca și sâmburii cireșelor, sâmburii merelor şi perelor, piersicilor şi caiselor conțin cianură, ce poate cauza dureri de cap, ameţeală şi vărsături.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: