TOP 5 Sfaturi pentru a păstra mai mult timp bronzul de vară

Bronzul cu care ne-am lăudat după vacanţa de vară tinde să dispară deja după o lună. Asta pentru că celulele pielii se reînnoiesc o dată la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul căpătat să fie înlocuit cu alt strat de piele. Folosirea produselor de îngrijire corporală, hidratarea corespunzătoare şi suplimentarea dietei cu vitamine ajută pielea să-şi menţină mai mult timp aspectul bronzat şi sunt doar câteva trucuri prin care ne putem menţine bronzul de vară.

Chiar şi la duş trebuie respectate câteva recomandări, astfel încât bronzul să fie menţinut o perioadă mai lungă. De aceea folosirea mănuşilor, bureţilor abrazivi şi săpunurilor dure sau a celor care au miros puternic trebuie evitată la duş. În locul acestora este indicată folosirea gelurilor şi săpunurilor cu pH neutru, cum sunt cele pentru bebeluşi.

Bronzează-te treptat!

Nu te grăbi să îţi arzi pielea din prima zi, folosind unul dintre acele uleiuri cu factor de protecţie 50. Un bronz obţinut gradual, în straturi, va putea fi menţinut un timp mai îndelungat decât unul obţinut rapid, care nu va rezista mai mult de două săptămâni.

Hidratează-ţi pielea!

O piele uscată nu numai că arată inestetic, ci se şi exfoliază, „cojind” straturile de piele până când bronzul dispare. Evită duşurile fierbinţi pentru că apa fierbinte iţi usucă pielea, provocând exfolierea. Duşurile reci, în schimb, îţi tonifică pielea. Dacă mergeţi la piscină, nu uitaţi să faceţi duş de fiecare dată când ieşiţi din bazin, pentru a îndepărta de pe piele urmele de sare sau de clor, substanţe care deshidratează pielea.

Aplică loţiuni după duş

Loţiunile de corp se aplică şi pentru menţinerea bronzului, este foarte important ca, după fiecare duş, să fie aplicată o cremă hidratantă, de preferat o loţiune după plajă care conţine vitaminele A, C şi E. Se pot folosi şi autobronzantele dermatocosmetice. Când simţi că bronzul începe să se şteargă, prelungeşte-i puţin viaţa aplicând zilnic o loţiune autobronzantă cu efect treptat.

Consumă beta-caroten

Este o substanţă cu pigment roşiatic care ajută bronzul să iasă la suprafaţă. Găseşti suplimente alimentare cu beta-caroten la farmacie, însă ideal este să îl consumi din morcovi, dovleac sau spanac. Zilnic este indicat să mâncăm patru-cinci morcovi. Alte alimente care au un conţinut bogat în betacaroten sunt cartofii, pepenele şi roşiile, care, în plus, conţin şi licopen, un antioxidant natural. Spanacul, broccoli, vinetele, ţelina trebuie şi ele consumate din abundenţă, deoarece au un aport ridicat de zinc şi de vitamina E, substanţe benefice pielii.

Bea multă  apă

Hidratează-ţi pielea din interior, pentru a preveni uscarea şi exfolierea acesteia. O hidratare corespunzătoare, cu cel puţin doi litri de lichide pe zi, previne aspectul uscat al pielii şi menţine şi bronzul mai mult timp.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: