Topul datornicilor la bugetul de stat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a întocmit topul societăţilor datornice la bugetul de stat la începutul acestui an. Cea mai mare datorie o înregistrează o societate care se ocupă cu colectarea deşeurilor reciclabile. Aceasta este urmată îndeaproape de UATAA Motru, care înregistrează o creanţă ce depăşeşte suma de cinci milioane de lei.

Într-un top al datornicilor întocmit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj la finele lunii ianuarie cea mai mare datorie la bugetul consolidat al statului o înregistrează societatea SC Corpmetal S.R.L. din Târgu Jiu care are ca specific de activitate colectarea deşeurilor reciclabile de la persoanele fizice.

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru (UATAA)  ocupă locul doi cu circa 5.5 milioane de lei, iar locul III este ocupat de societatea Tehnotop Group din Târgu Cărbuneşti. „În topul marilor datornici la nivelul judeţului Gorj  se situează pe primul loc SC Corpmetal SRL cu o valoare a datoriei de 9.626.000 lei, pe locul II este UATAA Motru cu o valoare a datoriei de 5.502.000 lei, iar locul III este SC Tehnotop Group S.R.L. cu o datorie de 3.334.000 lei”, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj. O altă societate care înregistrează datorii la bugetul de stat este şi J&R CAR SRL din Rovinari care are o datorie de circa 800.000 de lei.

Reprezentanţii UATAA Motru susţin că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că nu au reuşit să recupereze banii de la instituţiile şi persoanele care beneficiază de serviciile lor. „Din moment ce populaţia nu plăteşte şi are datorii de peste 114 miliarde, autoritatea locală nu plăteşte subvenţia de peste 60 de miliarde, învăţământul are 100 de miliarde datorie, noi nu avem cu ce plăti datoria la bugetul de stat. Noi încercăm în fiecare zi să recuperăm din datorii, dacă am sta datoriile ar fi şi mai mari”, a spus Ilie Schinteie, administratorul UATAA Motru.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a luat măsuri drastice în privinţa acestor societăţi. “Pentru recuperarea obligaţiilor fiscale restante ale tuturor debitorilor, instituţia noastră acţionează în permanenţă prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită”, a mai spus Luminiţa Penciu

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: