Toţi consilierii PSD de la Schela, înlocuiţi înainte de expirarea mandatelor

Aproape toţi de pe lista PSD Schela au ajuns în Consiliul Local într-un singur mandat. Primarul Aristide Şerbănescu a început schimbarea consilierilor încă din anul 2009 nemulţumit de activitatea membrilor săi din partid. Încă doi consilieri locali PSD urmează să fie înlocuiţi, după ce Instituţia Prefectului i-a depistat ca fiind incompatibili cu funcţiile ocupate.

Mai mult de jumătate dintre membrii Consiliului Local Schela au fost înlocuiţi în timpul mandatului primarului Aristide Şerbănescu. Edilul local spune că a schimbat aproape toată lista PSD-ul. Demiterile din funcţii au început încă din anul 2009 şi continuă inclusiv în această perioadă. Primii consilieri locali cărora li s-a retras sprijinul politic au fost pesediştii: Gheorghe Popescu şi Daniela Roman. “Pe cei doi i-am eliminat din PSD din cauză că făceau propagandă PDL-ului şi ca atare i-am trimis la partidul respectiv”, a declarat Aristide Şerbănescu. A urmat apoi demisia unui alt consilier PSD care şi-a schimbat domiciliul. “Consilierul PSD Florin Burghiu şi-a dat demisia pentru şi-a schimbat domiciliul de la Sâmbotin la Târgu Jiu”, a precizat primarul comunei Schela. Pe lângă înlocuirea celor trei pedeşti, s-a impus şi schimbarea unui membru PNG, în urma unei adresei venite din partea partidului.

Consilieri locali incompatibili

Încă doi consilieri PSD de la Schela sunt la un pas de a fi înlocuiţi întrucât Instituţia a emis un ordin de suspendare din funcţie. Este vorba despre Eugen Hârsu şi Sorin Popeci depistaţi ca fiind incompatibili cu posturile de consilieri din cauză că sunt angajaţii primăriei. “Potrivit legii personalul contractual şi funcţionarii publici nu pot fi consilieri locali. În urmă cu aproximativ două - trei săptămâni, am emis un ordin de suspendare întrucât cei consilieri fac parte din aparatul propriu al primarului”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului. Primarul comunei Schela spune că prin înlocuirea celor doi consilieri ar epuiza lista PSD-ului. “Hârsu Eugen este şofer pe maşina şcoli de transport elevi, iar Sorin Popeci este instalator la reţeaua de alimentare cu apă. Ei au fost declaraţi incompatibili pe motiv că fac parte din aparatul primarului deşi reprezintă personal contractual. Dacă îi mai înlocuiesc şi pe aceştia aproape am schimbat toată lista PSD. La Schela, din 11 consilieri locali, 6 sunt membri PSD”, a precizat primarul Şerbănescu.

BANI

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că primarul ar trebui chiar să ceară consilierilor declaraţi incompatibili să returneze indemnizaţiile primite pe perioada celor trei ani executaţi din mandat. “Primarul e obligat chiar să le ia indemnizaţiile de consilieri pe perioada celor trei ani din mandat. Secretarul comunei avea obligaţia să verifice statutul acestora imediat după alegeri”, a mai precizat Liviu Diaconescu.

CONTESTAŢIE

La rândul său, primarul comunei Schela spune că nu a luat nici o măsură întrucât consilierii au contestat în instanţă decizia Instituţiei Prefectului. “Până în prezent, nu am luat nici o măsură întrucât consilierii au contestat în instanţă decizia Prefecturii”, a menţionat Aristide Şerbănescu. 

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: