Trafic restricţionat în zona unde a murit mama surorilor Gabor

Moartea violentă a Veronicăi Bulai nu a trecut neobservată de autoritățile locale din comuna Polovragi. Autorităţile au luat decizia ca turiștii să nu mai intre cu mașinile spre Peștera Polovragi decât dacă înaintează spre Cheile Oltețului. Deocamdată nu s-a luat în discuție asigurarea stâncii cu plasă, pentru că asta ar însemna costuri foarte mari.

Moartea Veronicăi Bulai a fost un semnal de alarmă pentru autoritățile locale și județene, să ia măsuri în zona Peșterii Polovragi.  Mama Monicăi Gabor a sfârșit tragic după ce o bucată de stâncă i-a căzut în cap în apropiere de peșteră. Autorităţile au luat decizia limitării accesului cu mașini în această zonă și au fost montate indicatoare care să-i avertizeze pe turiști că în zonă cad pietre de pe versanți. „S-au făcut lucrări de avertizare. S-au pus panouri care să arate că în zonă există pericolul să cadă pietre de pe stâncă, s-a pus barieră ca să nu se mai intre cu mașinile până lângă peșteră. Toate autoturismele rămân în fața mănăstirii, pot trece doar cei care sunt în tranzit. Nu mai lăsăm turiștii să ajungă cu mașinile la peșteră. Cei de la Ocolul Silvic au oameni la barieră și ei coordonează totul. Cei implicați au rămas să vorbească despre măsuri suplimentare, adică să pună plasă, deși e foarte dificil pentru că distanța este mare și costurile imense. Pietre au mai căzut, dar nu s-a întâmplat niciodată să fie accidentat vreun om”, a declarat Constantin Țîrlea, viceprimarul comunei Polovragi.

Experţii aduşi de criminalişti la faţa locului au stabilit că rezistenţa rocilor din zonă este extrem de scăzută şi tragedia se poate repeta oricând. Recomandarea a fost de amplasare a plaselor de protecţie de versanţi.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: