Tragedie pe Litoral. Trei bărbați au murit înecați

Este zi neagră pe litoral! Trei persoane s-au înecat în mare. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din judeţul Suceava, unul de 28 de ani din Ialomița și un bărbat de 48 de ani, din Dâmbovița. Veniți la mare, în vacanță, turiștii au ignorat avertizările salvamarilor și s-au aventurat mult prea departe, în apă. Curenții puternici i-au atras în larg, iar salvatorii nu au mai putut face nimic.

Prima tragedie s-a înregistrat în stațiunea Saturn. Salvamarii au scos din apele mării două persoane. Pentru una dintre ele, un băiat, în vârstă de 23 de ani, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.
Puțin mai târziu, în Eforie Nord, alți doi bărbați au fost declarați decedați.
Pe tot parcursul zilei, salvamarii au intervenit de numeroase ori pentru a-i salva pe turiștii care au ignorat avertizările lor.

Update: Una din victimele din Eforie Nord era salvamar

Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie Nord, a declarat pentru Digi24 că salvamarul care a murit se afla în timpul serviciului.

„În jurul prânzului, o persoană se afla în situație de înec, un caz tipic de persoană care nu respectă steagul arborat și care se aventurează în valuri. Un salvamar a intrat în mare după bărbat, iar când a ajuns în preajma lui a încercat să-i dea tubul, să-l asigure. În acel moment, panicat, turistul s-a agățat de salvator și l-a trans la fund... Au fost momente critice, a mai intervenit un salvamar, dar când a ajuns era prea târziu”, a declarat Gelu Vătămănescu.

Vizualizări: 4,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: