Turburea: Centru de Sănătate pentru localnicii din Poiana

Primarul Ion Bârcă vrea să construiască un centru de sănătate la Poiana. În acest sens, Consiliul Local Turburea a aprobat deja indicatorii tehnico-economici, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 200.000 de lei. La Turburea funcţionează deja un centru de permanenţă, unde activează şapte din cei 10 medici ai comunei.

Consilierii locali din Turburea au aprobat în şedinţa de luna trecută amenajarea unui centru de sănătate în Poiana. Noua construcţie va avea un cabinet de consultaţii, o sală de tratament, o sală de aşteptare, vestiare, precum şi grupuri sanitare pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale. Încălzirea pe timpul iernii va fi asigurată de o centrală termică pe lemne. „Dorim să construim un centru de sănătate în satul Poiana. Comuna Turburea are în componenţa sa cinci sate: Turburea, Şipot, Spahii, Poiana şi Cocorova, dar ca şi număr de locuitori, comuna ar fi împărţită, jumătate Turburea şi jumătate Poiana. Cred că trebuie făcut ceva şi pentru locuitorii din Poiana. În şedinţa de Consiliu din luna iulie am aprobat indicatorii tehnico-economici, iar ca şi valoare centrul de sănătate se ridică la suma de aproximativ 200.000 de lei”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Autorităţile locale vor ca noul centru de sănătate să fie finalizat până la sfârşitul anului. „Lucrările vor începe săptămâna viitoare, sperăm să-l dăm în funcţiune până la sfârşitul anului. Pe raza localităţii Turburea avem 10 medici, dintre care 7 sunt la Centrul de Permanenţă. În fiecare zi, aceştia asigură permanenţa de la ora 15.00 până dimineaţa, iar sâmbăta şi duminica non-stop. Mai sunt şi trei medici de familie, unul la Poiana şi doi la Turburea. Ne gândim ca, în prima fază, să mergem pe concesiune cu Centrul de sănătate, iar pe parcurs voi găsi o altă variantă împreună cu Consiliul Local”, a mai precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: