Turcineşti, fără apă şi după recepţia alimentării cu apă

Comuna Turcineşti este tot fără apă, chiar dacă până la urmă lucrarea controversată a fost recepţionată, iar consiliul local a aprobat transferarea acesteia cu titlu gratuit la Aparegio. Au fost condiţiile puse de primarul Gogălniceanu pentru ca sătenii să aibă apă, dar în zadar. Primarul dă acum vina pe sabotori.

În Săptămâna Patimilor, consilierii locali din Turcinești au avut sentimente mai bune și au votat proiectul de hotărâre care să le asigure în sfârșit  localnicilor apă curentă. Când au crezut că totul s-a rezolvat și vor avea apă la robinet la Paște, au aflat că acest lucru nu se va întâmpla din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la sistemul de alimentare cu apă.

Primarul susține că a făcut tot ce i-a stat în putință să rezolve situația, dar nu a reușit. „Nu a fost apă de Paște, deși am făcut tot posibilul. Au trecut peste 3 luni de când noi am închis sistemul și a apărut o problemă tehnică, niște inundații la sistemul de alimentare, am remediat problema și apoi am găsit un scurtcircuit la pompă. Am încercat să o repar, dar nu am avut timp. O să o duc zilele astea la un meseriaș”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primar comuna Turcinești.

Primarul dă vina pe răufăcători

Primarul din Turcinești, Vasile Gogălniceanu, consideră că cineva a stricat intenționat sistemul de alimentare cu apă. Are și câteva bănuieli pe care nu vrea să le facă publice deocamdată. „Eu cred că a făcut-o cineva intenționat, ca să nu le pot da oamenilor apă de sărbători. Nu degeaba se lăudau consilierii prin ședință că nu va merge apa. Știau ei ce știau, dar sper să se potolească acum și să-și vadă de treaba lor. Vreau să dau cât mai repede sistemul în exploatarea APAREGIO”.

Consilierii PD-L, cei care s-au opus cedării alimentării cu apă către Aparegio şi au criticat recepţia ilegală, au spus mereu că lucrarea este prost făcută şi acesta este motivul real pentru care nu este apă în Turcineşti.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: