Turiştii critică lipsa de promovarea a obiectivelor din Gorj

Gorjul nu este promovat aşa cum ar trebui. Asta este părerea turiştilor care vin în judeţ de la sute de kilometri. Deşi autorităţile locale şi judeţene susţin că se ocupă de promovarea turistică a Gorjului şi cheltuiesc bani grei, turiştii au altă părere. Cei care ajung în judeţ se plâng de faptul că sunt nevoiţi să oprească în trafic şi să întrebe localnicii, pentru că nu sunt indicatoare şi centre de informare turistică. Dacă la capitolul orientare turistică Gorjul nu stă foarte bine, pensiuni există şi vizitatorii sunt primiţi cu produse tradiţionale.

Autorităţile judeţene se laudă că promovează judeţul Gorj, însă rezultatele nu se văd. Consiliul Judeţean a demarat şi un program de promovare a judeţului şi recent s-a încheiat Săptămâna Turismului Gorjean, însă toate activităţile s-au făcut doar de dragul de a se puncta un obiectiv pe agenda preşedintelui Ion Călinoiu.

În fapt, în Gorj vin turiştii, dar se informează despre zone şi obiective de la localnici, pentru că nu există centre şi indicatoare de orientare. „Am venit din Tulcea şi suntem total nemulţumiţi de felul în care este promovat judeţul Gorj. Nu există indicatoare turistice şi suntem nevoiţi să întrebăm localnicii dacă vrem să găsim vreun obiectiv turistic. De exemplu, ca să ajungem la Peştera Muierii a trebuit să oprim de trei ori prin sate ca să întrebăm oamenii. Nu există nici indicatoare şi nici centre de informare turistică”, a spus un turist.

Gorjul nu este promovat

Turiştii spun că zona Gorjului este deosebită. Chiar dacă vizitatorii ajung aici pentru Transalpina, aceştia profită pentru a vizita şi alte zone, însă susţin că promovarea turistică nu se face aşa cum trebuie. „Promovarea nu se face aşa cum trebuie. Este păcat pentru că sunt zone minunate, deosebite, care nu sunt promovate, zone despre care nimeni nu ştie nimic. Noi am luat harta în mână şi ne hotărâm unde mergem. Când am ajuns în Gorj am oprit şi am întrebat oamenii ce putem vedea. Nu se acceptă aşa ceva”, este părerea turiştilor pe care i-am găsit ieri în Baia de Fier.

Dacă mai marii judeţului nu ştiu să promoveze Gorjul, cei care deţin pensiuni turistice fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i mulţumi pe vizitatori. Pensiunile din zona Baia de Fier şi Novaci au fost aglomerate toate vara şi administratorii au făcut cu greu faţă numărului de turişti din toată ţara, care au ajuns în Gorj pentru a vedea Transalpina. „Noi am deschis pensiune acum trei ani. Primul an a fost foarte slab, dar apoi am avut noroc cu Transalpina. Anul trecut a fost bine, iar în vara aceasta am făcut faţă cu greu numărului mare de turişti care au ajuns în zonă şi au avut nevoie de cazare. Noi i-am întâmpinat cu produse tradiţionale. Pălincă, platouri ciobăneşti cu şunculiţă, brânză de vacă, oaie şi capră, cârnaţi, dar şi cu tocan de oaie şi berbeci la proţap”.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: