TÂRGU JIU: Locatarii noilor blocuri ANL au primit cheile locuinţelor

După ani buni de aşteptare cele 165 de familii din noile blocuri ANL din zona Narciselor au primit cheile apartamentelor înmânate chiar de premierul Victor Ponta. Primul ministru a vizitat câteva apartamente şi s-a arătat încântat de modul în care au fost construite locuinţele chiar dacă încă de la intrarea în aceste blocuri l-a întâmpinat un iz de mucegai, din cauza infiltraţiilor care au inundat clădirile din cauza canalizării nefinalizate.

Finalizarea lucrărilor la aceste blocuri de locuinţe tip ANL a fost întârziată de rezilierea contractului cu societatea care trebuia să se ocupe de canalizarea menajeră. Conform spuselor autorităţilor locale, nici în prezent nu a fost rezolvată această problemă. Ieri, noii locatari şi-au primit cheile. „Este vorba de cele 160 de unităţi locative care au fost recepţionate şi inaugurate astăzi, sunt unităţi locative mult aşteptate de către tinerii care au depus cu ani de zile în urmă solicitări, au făcut cereri pentru a obţine o unitatea ANL. Iată că răbdarea lor a fost încununată de succes, au primit repartiţiile, au primit cheile şi pot deja să treacă la următorii paşi. E vorba de încheierea de contracte, la gaze, la electricitate, tot ce înseamnă organizare şi din punct de vedere al asociaţiei şi individual. Locuinţele au fost finalizate, s-a mai întârziat din cauza canalizării menajere care nu a fost finalizată din cauza constructorului care a renunţat la contractul pe care îl avea la canalizarea menajeră pe strada Narciselor. Suntem convinşi că se va finaliza foarte repede şi canalizarea menajeră şi totul va funcţiona cât se poate corect şi de normal”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Tot ieri, au mai fost date în folosinţă încă 5 locuinţe din zona Plopilor, care s-au eliberat recent.

Banii obţinuţi din vânzarea ANL-urilor vor fi investiţi în alte proiecte de acest gen. „Sperăm că din vânzările de anul acesta să ne asigurăm un buget consistent pentru la anul. Legea prevede foarte clar că toţi banii obţinuţi din vânzări vor fi investiţi în noi construcţii”, a spus Dumitru Nancu, directorul general al ANL.

Au aşteptat ani buni să primească o locuinţă

După ani de aşteptări, oamenii au primit cheile noilor locuinţe. „Aştept de opt ani, am tot sperat. Aveam nevoie de casă, până acum am stat în gazdă. Îmi voi plăti utilităţile, am de gând să cumpăr apartamentul în viitor. Ne-a bucurat faptul că premierul şi-a făcut timp pentru asta”, a spus Florin Grofu.   

Nu toţi locatarii spun că vor cumpăra locuinţele deşi vor putea face acest lucru după un an. „Ne bucurăm că în sfârşit se face şi la noi în ţară ceva bun. Din aprilie tot aşa ne-au spus că ni le dau, ni le dau şi tot aşa. Acum că a venit premierul ni le-au dat, dar aşa, cum sunt ele făcute. Am aşteptat 9 ani, de atâta timp aveam băgat dosarul la ANL-uri. Nu ştiu dacă voi cumpăra, sunt unele lucruri de care nu sunt mulţumit, dar sper să se rezolve pe traseu”, a spus unul dintre noii locatari.     

Ponta: Important este să plătească oamenii puţin la iarnă

Premierul Victor Ponta s-a arătat încântat de modul în care au fost executate lucrările. „Aici arată foarte bine. Faţă de primele generaţii, să zic aşa, de locuinţe ANL, categoric acestea arată modern şi la cum am văzut eficienţa energetică, important este să plătească oamenii puţin la iarnă întreţinerea, că altfel degeaba au casă dacă n-au bani de întreţinere”, a spus Premierul Victor Ponta, încheind la plecarea din blocul respectiv cu o glumă la adresa primarului Florin Cârciumaru, că va mai reveni în zonă, de îndată ce edilul va asfalta drumul.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: