UATAA Motru, executată de Finanțe pentru o datorie de 60 de miliarde

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este executată de Direcția Finanțelor Publice Gorj. Dacă până acum finanțiștii au înțeles situația în care se află uzina, de data aceasta nu au mai trecut cu vederea datoria gigant pe care furnizorul o are de achitat către bugetul de stat. Așa că pentru a mai recupera din datoria ce ajunge la 60 de miliarde de lei vechi, bunurile acesteia sunt scoase la licitație. Pe cele peste 20 de utilaje, piese de mobilier sau echipamente tehnice finanțiștii speră să obțină aproape 800 milioane lei vechi.

Finanțele Publice Gorj au pus sechestru pe unele bunuri ale UATAA Motru. Zeci de utilaje, piese mobilier sau echipamente vor fi scoase la licitație la finale acestei luni, valoarea acestora ridicându-se la 800 milioane lei vechi. Prin valorificarea acestora, furnizorul din Motru ar achita doar o mică parte din debitele adunate pe parcursul anilor. UATAA are o datorie la bugetul de stat de 60 de miliarde lei vechi. Directorul uzinei, Eugen Corcoață, spune că nu a primit nicio înștiințare de la Finanțe, dar a auzit de licitație. ”Avem datorii la Finanțe pentru că asociațiile de proprietari nu plătesc, școlile nu plătesc și așa mai departe. Noi nu am primit nicio adresă prin care să fim înștiințați asupra bunurilor executate, doar am auzit. Oamenii ne execută pe bună dreptate pentru că avem datorii și nu avem de unde să le plătim”, spune Eugen Corcoață, șeful UATAA.

Corcoaţă a încercat să prevină executarea

Acesta mai declară că deși s-a încercat să se realizeze o compensare între datoria de la Finanțe cu debitul pe care uzina îl are de încasat de la școli, acest lucru nu a fost acceptat. ”Noi avem o datorie la Finanțe de 60 de miliarde lei vechi și trebuie să încasăm de la unitățile de învățământ în jur de 90 miliarde lei vechi. Am sperat la o compensare între datoria de la Finanțe cu debitul ce îl avem de încasat de la școli, dar cei de la București nu au fost de acord. Finanțele își fac treaba, să execute. Noi am mai început să mai dăm ceva bani înapoi la bugetul de stat, dar așa sunt ei, mai grăbiți. Până acum au mai trecut cu vederea. E prima dată când scot bunurile uzinei la licitație”, mai adaugă Corcoață.

Excavatoare și autoturisme, vândute

Printre bunurile scoase la vânzare se numără o remorcă, evaluată la 3.375 lei, un autoturism Dacia Logan, evaluat la 13.838 lei, o basculantă, evaluată la 6.000 lei, un ciocan demolator, scos la licitație la 2.100 lei, un excavator, vândut pentru 11.000 lei sau un contor de energie electrică, ce valorează 16.000 lei. ”Unele utilaje sunt destul de vechi și ne descurcăm și fără ele. Noi suntem un serviciu în interesul municipiului Motru, deși ei nu prea țin cont de acest lucru. Ei nu au răbdare, iar noi așteptăm ca statul să găsească soluții. Este o situație destul de ciudată, adică statul este dator statului”, mai declară Eugen Corcoață.

LICITAȚIE

Licitația va fi organizată pe 26 martie, de la ora 11.00, la sediul Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj. Tot pe lista publicată pe site-ul instituției se mai află o centrală telefonică, o electropompă, mai multe birouri și dulapuri, un sistem de supraveghere video sau un copiator digital.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: