Udrea, cel mai tânăr candidat. Cine este cel mai în vârstă!

Un număr de 305.666 de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne în judeţul Gorj. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au fost primite un număr de 336.667 buletine de vot, cu 10% mai multe decât numărul alegătorilor, conform prevederilor legale.  Sunt 14 candidaţi îşi dispută astăzi cea mai înaltă funcţie în stat. Ordinea pe buletinul de vot este următoarea:

Kelemen Hunor, candidatul UDMR, are 47 de ani, a fost ministrul Culturii şi vicepremier în cabinetul condus de Victor Ponta.

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (PDL-PNL), are 55 de ani şi este din anul 2000 primarul oraşului Sibiu.

Dan Diaconescu, candidatul PP-DD, are 46 de ani, este ziarist, prezentator, fondator al televiziunilor OTV şi DDTV. În 2010 a format Partidul Poporului.

Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, are 42 de ani, este şeful Guvernului şi are în spate trei mandate de deputat de Gorj.

Wiliam Brânză, candidatul Partidului Ecologist Român, are 42 de ani şi este deputat în Parlamentul României.

Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară, are 41 de ani, fiind cel mai tânăr candidat la Preşedinţie. A fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în cabinetul condus de Emil Boc. A demisionat din PDL după alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al partidului şi a devenit lider PMP.

Mirel Mircea Amariţei, candidatul Partidului Prodemo, este de profesie avocat şi este liderul partidului Prodemo.

Teodor Meleşcanu are 73 de ani şi a fost director al Serviciului de Informaţii Externe. Fost ministru de Externe, Meleşcanu candidează ca independent la funcţia de preşedinte şi este cel mai în vârstă dintre candidaţi.

Gheorghe Funar are 65 de ani şi candidează independent la funcţia de preşedinte. A fost primar al oraşului Cluj-Napoca şi secretar general al Partidului România Mare.

Szilagyi Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, are 46 de ani. Din 2008 şi până în prezent este şeful de cabinet al lui Tokes Laszlo, la Bruxelles.

Monica Luisa Macovei are 55 de ani şi candidează independent. A fost ministru al Justiţiei şi a demisionat din PDL pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alternativa Socialistă, are 59 de ani şi este om de afaceri.

Călin Popescu Tăriceanu are 62 de ani şi a fost premier al României. În prezent este preşedintele Senatului, iar la funcţia supremă în stat candidează independent.

Corneliu Vadim Tudor, candidatul PRM, are 65 de ani şi candidează pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale. În anul 2000 a ajuns în turul doi al scrutinului, pe care l-a pierdut în faţa lui Ion Iliescu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: