UE şi sălbaticii

Cât tupeu trebuie să ai ca să te iei la harță cu țările din UE, pe orice temă! Câtă nesimțire! Câtă inconștiență și fudulie prostească! Ne luăm degrabă de guler cu englezii și nemții, cu siguranța de sine a unui cerșetor din fața Hiltonului care îl abordează pe-un lord englez venit în oraș pentru o licitație de tablouri și-un simpozion de masonerie. Și cerșetorul nu încearcă să-l reducă pe adversar la nivelul lui, adică nu vrea să-l scuipe și să-i șutească portmoneul, ci-l atacă pe chestiuni cultural-economice, pentru că e suficient de beat (așa suntem și noi, în patriotismul nostru cretin) încât nu doar că nu-și dă seama de condiția lui generală, de om prost și sărac, da’ n-o realizează nici p-aia imediată, de om care pute a urină și transpirație.

Aș vrea să am energia să fac un test cu toți naționaliștii, cu toții USL-iștii, cu toți conservatorii de dreapta care-și adoră patria și o consideră demnă de a fi pe aceeași poziție cu țările alea mișto. Să încep cu boii din Piața Universității și să termin cu tolomacul de Crin Antonescu (căruia nu-i place în UE din rațiuni obiective, că nu știe să se înțeleagă cu lumea de-acolo). Dialogul bănuiesc că ar decurge așa:

- Ce ești, mă, tu?

- Român.

- Aha. Și ce nu-ți convine?

- Că suntem vasali în UE.

- Dar ce vrei să fii tu în UE?

- Membru cu drepturi egale.

- A, daaa?! Nu te supăra, câte autostrăzi ai tu?

- Ăăă…

- Stai, stai! Câtă pastă de dinți folosești tu în medie, pe an, și câte săpunuri? De prezervative ai auzit, stimate cetățean european?!

- Păi…

- Bă, care-i cea mai veche clădire de la tine din țară?

- Da, dar când ei construiau catedrale, noi…

- Voi ce, mă, porcule? Voi ce? Voi erați niște țărani cu păduchi și nealfabetizați. Ba nu, stai. Că asta sunteți acum. Atunci nici nu vreau să mă gândesc cum erați. Cum să construiți voi catedrale când nimeni de la voi din țară nu știa să scrie CATEDRALĂ?

- Vă băgați în treburile noastre interne de stat suveran și independent!!

- Jură-te! Și ce-ai făcut tu cu independența și suveranitatea aia de când le ai? În afară de să te furi singur, pe tine însuți, în liniște, ce știi să faci, când conduci? Arată-mi ceva mișto făcut în 23 de ani de capitalism. Arătați-mi.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: